Autismul – Copilul autist0 Comments

Publicat in:
Etichete: anomalii, autism, autismul, boli

Autismul este o tulburare gravă a dezvoltării psi­hice care îl împiedică pe copil să comunice cu alţii şi îl condamnă adeseori să trăiască închis în sine.

Autismul este rar: el afectează 2-4 copii din circa 10.000. In general, este întâlnit de trei ori mai mult la băieţi decât la fete şi pare răspândit în clasele sociale cu un nivel de trai mai ridicat. Boala consti­tuie o foarte gravă tulburare de comportament, pentru că perturbă ansamblul funcţii­lor psihologice fundamen­tale ale copilului.

ÎNGRIJIREA

Boală cronică, autismul necesită internarea copilului, recurgerea la aşezăminte specializate, în care este luat în îngrijire de către o echipă multidisciplinară (socioeducativă şi psihoterapeutică). Această îngrijire poate să fie completată, dacă este necesar, cu o reeducare a limbajului (ortofonie) şi a motricităţii.

CAUZE

Cu toate studiile făcute şi teo­riile elaborate asupra acestei boli, cauzele precise ale autis­mului nu au fost încă elucida­te. încercând să le descifreze, cercetătorii au avansat trei ipo­teze: o origine genetică, ano­malii biochimice care perturbă funcţionarea cerebrală, antece­dente psihiatrice în familie.

In trecut, lipsa de tandreţe a fost considerată ca unul din­tre factorii responsabili ai bolii. Ideea este astăzi total­mente abandonată: părinţii îşi iubesc copilul, dar sunt tulburaţi şi descumpăniţi de prezenţa unui copil atât de anormal.

Copilul autist poate avea tul­burări neurologice sau crize de epilepsie care ar indica o patologie a cărei origine este mai mult neurologică decât relaţională. Distincţia între autism şi deficienţă mentală este adeseori dificilă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Autismul – Copilul autist

Lasă un răspuns