Varicela – I0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli Infectioase, tratament varicela, varicela

Varicela este o maladie virală, lipsită de gravitate, care provoacă febră, pete roşii, cruste şi mâncă- rime puternică pe anumite părţi ale corpului. Varicela este, prin excelenţă, o boală a copilăriei, care sur­vine, în general, între 2 şi 10 ani. Foarte contagioasă, ea este uşor de iden­tificat după erup­ţia de pe piele  mici băşici cu lichid, caracte­ristice.

Tra­tamentul este necesar, în pri­mul rând pen­tru a evita o suprainfecţie a veziculelor şi pentru a calma mâncărimile (pruritul). Există un vaccin, dar el este încă foarte rar administrat.

O erupţie de varicela. Varicela, care se întinde pe tot corpul, se prezintă sub formă de pete roşii, care evoluează repede, transformându-se în vezicule umplute cu un lichid transparent (pustule).

CAUZE

Varicela se transmite pe căile respiratorii, prin salivă sau prin contact direct cu leziunile deja exis­tente ale pielii. Incubaţia durea­ză în jur de 2 săptămâni, îna­inte să apară primele simptome. In perioada respectivă, copilul este foarte contagios.

SIMPTOME

Dintre toate bolile infecţi oase, varicela este, fără îndo­ială, cel mai uşor de recunos­cut. începe prin febră uşoară (38°C), urmată de apariţia pe piele a unor pete roşii; aces­tea, după 24 de ore, se trans­formă într-un fel de umflă­turi (vezicule), mari cât gămălia de ac.

Ele sunt pline cu un lichid limpede. Cel mai adesea sunt localizate la nivelul rădăcinilor firelor de păr şi pe faţă, apoi se întind pe torace, pe braţe, pe spate şi pe coapse.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Varicela – I

Lasă un răspuns