Naproxen – comprimate 250 – 500 mgUn comentariu

Publicat in:
Etichete: ciroze, comprimate, medicament, naproxen, reumatism

Naproxen

Naproxen

NAPROXEN

Forma de prezentare
Compozitie
Indicatii
Contraindicatii
Actiune
Mod de administrare
Reactii adverse
Precautii
Sarcina si alaptarea

NAPROXEN – Forma de prezentare


Cutie cu 50 comprimate infoliate.

NAPROXEN – Compozitie


Comprimate a 250 mg sau 500 mg de +/-2-/6-methoxy-2-naphthyl) propionic acid.

NAPROXEN – Indicatii

Osteoartrite, guta artritica, artrite reumatoide, spondilite anchilozante, reumatism articular acut; alte forme de boli reumatismale, articulare si musculare; traumatisme in sistemul osteoarticular, sciatica, nevralgii, polineurite, tromboflebite, cefalee, infectii respiratorii acute; alte stari inflamatorii si febrile, dismenoree, iminenta de nastere prematura.

NAPROXEN – Contraindicatii

Sarcina si perioada de alaptare, ulcer gastric si duodenal, predispozitii hemoragice, hipersensibilitate la medicament. In cazul cirozelor medicamentul trebuie administrat cu precautie.
Medicamentul nu se administreaza copiilor sub varsta de 5 ani.

NAPROXEN – Actiune

Actiune antiinflamatoare, antipiretica si analgezica. Se absoarbe rapid si complet la nivelul tubului digestiv ajungand la concentratia optima in sange la 1-4 ore de la administrare. Aproape 90% din cantitate se elimina prin urina, 70% se elimina sub forma neschimbata si restul ca metabolit demetilat, liber sau conjugat cu acidul sulfuric sau flucuronic.

NAPROXEN – Mod de administrare

In bolile reumatice, adulti: 500 mg in timpul meselor, o data sau de doua ori pe zi, la interval de 12 ore. In forme cronice doza se poate mari pana la 750 mg-1 g.
In guta artritica: doza zilnica de 750 mg-1 g administrata astfel: doza initiala de 750 mg, urmata de o alta de 250 mg, administrate la intervale de 8 ore, pana cand apare ameliorarea.
In ciroze dozele se reduc.
Copiii de peste 5 ani, cu artrite reumatice: doze de 10 mg/kg din greutatea corporala, zilnic, in doua prize la interval de 12 ore. A nu se depasi 2 saptamani de tratament.

NAPROXEN – Reactii adverse

Tulburarile gastrointestinale sunt mai rare si de o intensitate mai mica dupa administrarea acestui medicament, decat dupa tratamentele cu salicilati sau alte antiinflamatorii nesteroidiene puternice. Nu contine nici un atom de nitrogen in compozitia sa, ceea ce reduce posibilitatea aparitiei efectelor secundare alergice, simptomelor sistemului nervos central si complicatiilor hemopoietice.

NAPROXEN – Precautii

Nu trebuie administrat pacientilor cu sangerari gastrointestinale. Acest medicament mareste timpul de sangerare, lucru care trebuie luat in considerare, mai ales daca se administreaza simultan si anticoagulante.
Asocierea cu anticoagulante cumarinice, sulfamide si sulfoniluree implica grija in dozarea acestora, din cauza riscului crescut de accidente toxice.
Asocierea sa cu acid acetylsalicylic creste riscul reactiilor adverse.

NAPROXEN – Sarcina si alaptarea

Nu se administreaza in timpul sarcinii si perioadei de alaptare.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Naproxen – comprimate 250 – 500 mg

Un comentariu

  1. mona

    vreau sa aflu  noutati  medicale

Lasă un răspuns