Chiropractica0 Comments

Publicat in:
Etichete: chiropractica, chiropracticare, chiropractician

Chiropractica este o disciplina de medicina alternative diferit reglementata in diferite state.

Exista, totusi, cursuri cu standarde internationale acreditate, ale caror absolventi pot practica ulterior disciplina, in functie de reglementarile fiecarei tari.
Chiropracticienii se formeaza dupa capva ani de studii. Ei lucreaza la inceput sub supravegherea unui formator, intr-o ciinica de specialitate timp de un an, dupa care pot primi permisiunea de a practica singuri.
In Marea Britanie exista Asociatia Britanica a Chiropracticienilor, cea mai mare asociatie din domeniu, ce a fost infiintata in anul 1925 si are in prezent un numar de peste 800 de membri chiropracticieni. Acestia au acreditare pentru efectuarea de radiografii si folosirea aparaturii pe baza de radiatii ionizante si se gasesc sub supravegherea periodica a Autoritatii pentru Protectia impotriva radiatiilor.

In Marea Britanie, exista cursuri cu durata de patru ani, i urma carora urmeaza sa se elibereze diploma de chiropractician. La sfarsitul cursurilor, absolventii trebuie sa mai petreaca un an intr-un stagiu de pregatire, lucrand intr-o clinica de specialitate, sub supravegherea unui formator calificat, inainte de primi diploma de chiropractician.

Pentru persoanele care au deja o calificare medicala, exista posibilitatea efectuarii unor cursuri cu durata mai scurta, de doi ani.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Chiropractica

Lasă un răspuns