Tratament rujeola2 comentarii

Publicat in:
Etichete: pojar, tratament cu antibiotice, tratament pojar, tratament rujeola

Tratament rujeola – Tratamentul este simptomatic, deoarece nu exista medicament care sa distruga virusul rujeolei. Boala are o evolutie de 2-4 saptamani, dar simptomatologia dispare, de obicei, intr-un interval de 7-10 zile.

Tratament rujeola – CONTROLUL SIMPTOMATOLOGIEI

Pentru reducerea starilor de disconfort de orice fel si scaderea temperaturii se poate administra paracetamol. Copii mici si sugarii in varsta de peste 3 luni pot fi tratati in siguranta cu paracetamol sub forma de solutie. Spalarea corpului cu buretele inmuiat in apa calduta poate contribui si ea la scaderea febrei.

Conjunctivita poate fi ameliorate prin spalaturi oculare si administrarea de coliruri cu antibiotice, atunci cand este cazul. Orice crusta dureroasa, de exemplu cele ce se formeaza in jurul nasului, poate fi inmuiata prin aplicarea de unguente ce contin vaselina.

Tratament rujeola – INFECTIILE SECUNDARE

Tratament rujeolaRujeola este o boala relativ usoara, daca apare la un copil anterior sanatos si bine hranit. Totusi, pot sa apara infectii secundare la nivelul plamanilor si infectii ale urechii, iar acestea pot fi grave, necesitand tratament cu antibiotice.

Corpul copilului poate fi tamponat cu un prosop umezit cu apa caldufa, pentru a reduce febra. Analgezicele simple, cum ar fi paracetamolul, vor ajuta si ele la scaderea febrei.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Tratament rujeola

2 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns