Cariile si alimentatia la copii0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatia la copii, alimentatie copii, carii copii, carii la copii, cariile la copii, cariile si alimentatia

cariile la copiiCariile dentare la copii sunt legate inevitabil de alimentatie, in special de consumul de zahar si hidrocarbonati. Consumul excesiv de dulciuri duce la aparitia cariilor dentare, inca din perioada primei copilarii, trecand prin adolescenta, pana in timpul vietii de adult.

Cariile la copii – DIETA ECHILIBRATA

Specialistii in educatie pentru sanatatea dentara recomanda limitarea cantitatii de alimente si bauturi ce contin zahar, atat in ceea ce priveste cantitatea consumata, cat si frecventa consumului. Sugarii si copiii care sunt alimentati frecvent sau in timpul noptii cu bauturi sau sucuri de fructe ce contin zahar fac deseori carii dentare cu efecte devastatoare.

Cariile la copii – Prevenire

Pentru a evita cele mai frecvente probleme dentare la copii, cea mai buna metoda de prevenire a cariilor dentare (carii la copii) este adoptarea unui regim alimentar echilibrat, care sa contina fructe si legume proaspete, consumate la intervale regulate. Totusi, mentinerea acestei diete la copii poate fi dificil de realizat, avand in vedere factorii ce ii atrag pe copii in directia opusa, cum ar fi reclamele sau presiunea anturajului.

Multe alimente preparate contin niveluri ridicate de zahar, ele fiind totodata cele mai ieftine, rapide si accesibile forme de hrana, pentru unele familii.

ALIMENTATIA IN PRIMELE LUNI DE VIATA

Studii recente privind alimentatia sugarilor au reconfirmat linii directoare, in ceea ce priveste dieta, fixate de stomatologi:

Alimentatia la san este importanta pentru sugar, deoarece ii asigura acestuia cea mai buna nutritie – Evitati cariile la copii!;

Intarcarea ar trebui inceputa la patru luni si cu siguranta la sase luni- Evitati cariile la copii!;

Alimentatia din biberon ar trebui descurajata la implinirea varstei de un an- Evitati cariile la copii!;

Aportul de zahar ar trebui limitat la 10 la suta din aportul energetic al copilului- Evitati cariile la copii!;

Apa are trebui sa acopere majoritatea nevoilor de hidratare a copilului, in special intre mese si la ora de culcare. – Evitati cariile la copii!

Daca nu sunt tratate, cariile dentare duc la aparitia durerilor de dinti si, in cele din urma, pot impune extractia dintelui. Acest lucru poate fi evitat in tarile dezvoltate, unde masurile simple de profilaxie a cariilor dentare si a bolilor dentare sunt disponibile pe scara larga.

Aflati mai multe despre dinti si ingrijirea lor!

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Cariile si alimentatia la copii

Lasă un răspuns