Profilaxia sângerărilor din variceUn comentariu

Publicat in:
Etichete: medicamente antihipertensive, sangerari varice, sângerărilor din varice, varice cu sange

Profilaxia sângerărilor din varice, înainte ca ea să se fi produs (profilaxia primară) este un obiectiv pentru echipa medicală.

Deşi nu este posibil să se prezică foarte exact care pacienţi vor avea hemoragii din varicele esofagiene, majoritatea persoanelor cu ciroză sunt sfătuite să facă o endoscopie. Dacă se găsesc varice la nivelul esofagului, se recomandă de obicei tratament medicamentos.

Medicaţia

Medicamentele antihipertensive sunt folosite uneori pentru a scădea presiunea din vena portă. Betabolcantele par să fie eficiente în unele cazuri.

Betablocantele (folosite în mod obişnuit pentru tratamentul hipertensiunii şi al anginei) sunt medicamentele cel mai frecvent recomandate pentru scăderea tensiunii portale.

Pacienţii care au avut deja o sângerare din varicele esofagiene sunt sfătuiţi deseori să ia aceste medicameante pentru a preveni reapariţia hemoragiilor (profilaxie secundară).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Profilaxia sângerărilor din varice

Un comentariu

  1. Lovin

    Tratamentul in cazul spargerii vaselor la varicele membrelor inferioare dupa 4 ani de la operarea dupa metoda Chiva. Scuzati ignoranta! Starea de nervozitate a dus la acest episod. Este posibil? Valoarea analizei TQ este 19,INR 1,45 Tratamentul de urgenta se impune?

    Multumiri anticipate

Lasă un răspuns