Pericardita – Diagnostic0 Comments

Publicat in:
Etichete: Diagnostic, ecg, ecocardiograma, pericardita, radiografie toracică

In cazul în care se suspicionează existenţa unei pericardite, diagnosticul poate fi precizat prin diferite metode:
Semnul caracteristic al pericarditei acute este „frecătura pericardică”, un sunet specific ce se aude cu ajutorul stetoscopului, la mişcările pericardului inflamat.
■    0 electrocardiogramă (ECG), care reprezintă înregistrarea activităţii electrice de la nivelul inimii, poate să arate anumite modificări
■    0 radiografie toracică, eventual urmată de o ecocardiografie. în cazul ecocardiografiei diagnosticul se pune prin vizualizarea cu ajutorul ultrasunetelor a structurilor şi mişcărilor inimii. în acest caz investigaţia urmăreşte evaluarea grosimii pericardului şi evidenţierea unei cantităţi excesive de lichid în jurul inimii
■    în plus, testele sanguine pot fi efectuate pentru a evidenţia o eventuală boală autoimună.

La ascultarea inimii cu ajutorul stetoscopului se poate auzi un sunet specific, de frecătură. Acesta se numeşte „frecătură pericardică” şi este un semn specific de pericardită.

Un revărsat pericardic este deseori dificil de evidenţiat în urma examenului clinic, deşi uneori se constată că zgomotele cardiace se aud mai înfundat, prin stetoscop, decât în mod obişnuit.

La ECG pot să apară anumite modificări, dacă există revărsat pericardic, iar radiografiile toracice pot arăta o mărire bruscă a conturului inimii, ce apare în decurs de zile sau chiar ore.

Ecocardiograma poate fi folosită pentru confirmarea diagnosticului. Pericardita constrictivă poate fi diagnosticată şi ea prin ecocardiogramă.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pericardita – Diagnostic

Lasă un răspuns