Pediatrie – Vizita la Stomatolog0 Comments

Publicat in:
Etichete: copii, dentist, Pediatrie, stomatolog, vizita la stomatolog

Pentru menţinerea sănătăţii bucale a copilului sunt necesare controale stomatologice regulate. Majoritatea stomatologilor sugerează părinţilor să înceapă să îşi ducă copii la controale de la vârsta de doi sau trei ani, atunci când majoritatea copiilor au completat deja primul set de dinţi, cei de lapte. Totuşi, dacă un copil mic are probleme cu gingiile sau cu dinţii înainte de această vârstă, el ar trebui să fie adus la medic. Vizitele sunt recomandate, de obicei, la intervale de şase luni.

Teama de dentist

In mod clasic, vizita la un cabinet dentar a fost asociată cu durerea şi teama. Din fericire, scăderea procentului de copii care suferă de carii dentare a făcut ca mai puţini copii să necesite tratamente dureroase şi, de aceea, ei sunt mai puţin speriaţi de aceste vizite.

Controalele regulate ajută copiii să se obişnuiască cu practica stomatologică şi, deseori, stomatologii sunt antrenaţi să îi facă pe copii să se simtă în largul lor, de-a lungul examinării şi al tratamentului.

Menţinerea sănătăţii dentare

O dantură sănătoasă necesită o îngrijire atentă. Părinţii ar trebui să îi ajute pe copii la periaj, până cel puţin la împlinirea vârstei de opt ani, folosind o pastă de dinţi fluorinată, potrivită pentru vârsta copilului şi riscului de apariţie a cariilor dentare.

Atunci când este necesar, ar trebui acordat sfatul de a îndrepta dinţii, de a lua măsuri împotriva cariilor dentare şi de reduce la minim efectul oricărei traume ortodontice.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pediatrie – Vizita la Stomatolog

Lasă un răspuns