Unghiile0 Comments

Publicat in:
Etichete: cheratină, deget, falange, unghiile

Unghiile omului sunt echivalentul ghearelor în cazul animalelor. Ele formează un strat protector ce acoperă suprafaţa vulnerabilă a degetelor de la mâini şi de la picioare şi reprezintă o unealtă folositoare pentru zgâriere sau răzuire, atunci când este nevoie.

Unghiile se află pe suprafaţa dorsală (din spate) a capătului degetelor de la mâini şi picioare, deasupra falangei terminale (ultimul os) a fiecărui deget.
unghiile

Unghiile – Partile componente ale unghiei

Părţile componente ale unghiei sunt:

Unghiile – Corpul unghiei – fiecare unghie este compusă dintr-o suprafaţă dură de cheratină (aceeaşi substanţă care se găseşte şi în păr) care este produsă permanent la nivelul rădăcinii unghiei.

Unghiile – Marginile unghiei – cu excepţia marginii libere a unghiei, situată la capătul cel mai distant, unghia este înconjurată pe margini de pliuri de piele, care se suprapune peste marginea unghiei.

Unghiile – Marginea liberă a unghiei – unghia se desprinde de suprafaţa pe care stă la capătul cel mai îndepărtat al ei, pentru a forma o margine liberă. Mărimea acestei porţiuni depinde de preferinţa personală şi de rezistenţa unghiei.
Rădăcina, sau matricea unghiei – aceasta se găseşte la baza unghiei, sub unghie şi sub marginea ei.

CREŞTEREA UNGHIILOR

Unghiile de la degetele mâinii cresc mult mai rapid decât cele de la degetele picioarelor. Unghiile cresc cu o viteză de aproximativ 0,1 mm pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Unghiile

Lasă un răspuns