ESPUMISAN capsule0 Comments

Publicat in:
Etichete: espumisan, espumisan capsule, prospect espumisan, Simethiconum

Espumisan

Espumisan

Espumisan – Forma de prezentare:

Cutie cu un blister din PVC/Al a 25 capsule moi
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 25 capsule moi
Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a cate 25 capsule moi

Espumisan – Compozitie:

O capsula Espumisan contine simeticona, 40 mg si excipienti: gelatina, glicerol (85%), p-hidroxibenzoat de metil, galben de chinolina (E 104), galben portocaliu S (E 110).

Espumisan – Indicatii:

Ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusa de acumularea excesiva de gaze in intestin, de exemplu, flatulenta; pregatirea unor explorari abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia, ecografia.
Simptomatologia determinata de acumularea de gaze in tractul gastro-intestinal, poate fi un semn al tulburarilor functionale de la acest nivel, manifestandu-se ca presiune sau balonare, plenitudine, eructatie, miscari peristaltice intestinale si flatulenta.
Eficient impotriva tulburarilor gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze in intestin.

Espumisan – Contraindicatii:

Hipersensibilitate la simeticona, parahidroxibenzoat de metil (alergie la grupul para), galben portocaliu S (E 110) sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Espumisan – Mod de administrare:

Adulti si adolescenti: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrate oral, de 3-4 ori pe zi.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrate oral, de 3-4 ori pe zi.
Se recomanda administrarea Espumisan in timpul mesei, dupa masa sau inainte de culcare.
Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca dupa 7 zile de tratament, tulburarile gastro-intestinale persista sau apar alte tulburari, pacientul trebuie sa se adreseze medicului.
Daca este necesar, Espumisan poate fi administrat o perioada lunga de timp.

Pregatirea pentru examinari cu scop de diagnostic la nivelul abdomenului
Doza uzuala este de 240 mg simeticona, de 3 ori pe zi, in ziua anterioara examinarii si 80 mg simeticona in dimineata zilei in care se face examinarea.

Espumisan – Precautii:

Deoarece contine parahidrobenzoat de metil poate provoca reactii alergice (chiar intarziate). Deoarece contine galben portocaliu S (E 110) poate provoca reactii alergice.

Espumisan – Reactii adverse:

Pana in prezent nu se cunosc reactii adverse determinate de administrarea simeticonei.

Substanta activa: Simethiconum

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

ESPUMISAN capsule

Lasă un răspuns