Acneea-Tratament6 comentarii

Publicat in:
Etichete: abcese, acnee, acnee usoara, acneea severă, tratament acnee

Severitatea acneei dictează tratamentul cel mai potrivit:
Acneea uşoară: tratament local (aplicaţii locale)
Acneea moderată: tratament oral şi local
Acneea severă: administrare orală de isotretinoin

Tratamentul local: include benzoyl peroxid, creme cu antibiotice sau loţiuni ce contin tetraciclină, eritromicină şi clindamicină, acid azaleic, retinoizi, precum isotretinoin, adapalene (antinflamatoare).
Terapia sistemică (orală): antibiotice precum tetraciclină, doxi-ciclina, minociclina, eritromicină, clindamicina şi trimetoprimul.

Contraceptive orale: Deoarece conţin estrogen (care acţionează împotriva hormonilor masculini) pot fi eficiente în cazul femeilor ce nu răspund la tratamentul cu antibiotice. Ca o alternativă, tratamentele hormonala pot fi administrate alături de medicaţia locală. De obi cei esto vorba de anti-androgeni care inhibă producerea de sebum, cum ar fi acetatul de ciproteron.

Prognostic şi prevenţie.Deşi este în majoritatea cazurilor, o boală a adolescenţei, acneea poate să apară la orice vârstă. în funcţie de factorii care o cauzează. Oricum, prognosticul tinde să fie foarte bun, deoarece majoritatea celor ce suferă de această boală răspund bine la tratamentul medicamentos, ceea duce la ameliorarea efectelor neplăcute, cum ar fi formarea secundară de cicatrice. în cazurile deosebit de severe, pacienţii vor necesita şi consiliere psihologică.

Acneea nu poate fi prevenită şi marea majoritate a populaţiei va suferi de un grad de acnee, de-a lungul adolescenţei. Totuşi, puţini vor fi cei care vor avea mai mult decât o formă uşoară sau medie a acneei. Igiena bună şi o dietă sănătoasă sunt factori care ajută la controlarea aspectului.

Alte Tratamente.Tratamente chirurgicale: cum ar fi îndepărtarea comedoanelor şi punctionarea abceselor. Derma-braziunea (îndepărtarea straturilor pielii) este rar folosită în prezent.
Corticosteroizii injectabili: se recomandă uneori triamcinolone hexacetonid injectat direct în leziune.
Criochirurgia (foloseşte răcirea extremă pentru a îndepărta ţesuturile nedorite): este folosită uneori pentru a îndepărta petele de pe piele.
Lumina ultravioletă: lumina solară directă este considerata benefică, dar lâmpile solare nu vor face decât ca epidermul să se descuameze. Tratamentul cu raze X: este rar folosit în prezent, deoarece poate produce in timp cancer de piele.
Dieta: unii consideră că anumite alimente, cum ar fi ciocolata, produsele lactate şi nucile pot agrava acnooa. Evitarea consumului acestor produse ar putea fi utilă.
Măsurile de igienă: Experţii recomandă spălarea cu apă şi săpun de cel puţin două ori pe zi. Deşi acneea se dezvoltă sub piele, spălatul ajută prevenirea infectării leziunilor.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Acneea-Tratament

6 comentarii

 1. Daca vreti sa scapati de acnee folositi setul de la Effaclar, contine o spuma pentru curatare, 3 creme si o solutie pentru curatarea pielii(mai simpla).
  Un sfat bun: evitati partea cosmetica daca aveti cosuri enorme(adica purtatoare de puri si comedoane) pot fi tratate printr-un tratament serios. Daca folositi racirea extrema o sa va distrugeti piele(mici cicatrici cu efect mare). Legat de diedeta, cei cu pielea grasa(elastica, moale si care transpira des), nu au de ce sa-si faca probleme cat timp au pielea grasa. Puteti manca orice doriti, oricum, evitati unele alimente ce contin taurina, cum ar fi RedBull, Renergy sau alte bauturi de genul. 
  Acneea oricum dispare in timp, pe la 17-18 trebuie sa dispara. O solutie rapida si putin ridicola pentru voi, e sa incepeti o viata sexuala, fara alte comentarii, trebuie sa faceti sex, sexul va avea o mare influenta asupra hormonilor vostri. 

 2. Florin

  Eu am inceput sa iau derminax pentru cosuri. Chiar sunt curios daca o sa ma ajute. Pana acum am folosit doar creme si uguente.

 3. Florentin

  Eu am acnee de aproape 10 ani. Pana acum nu am facut nimic ca sa scap de cosuri. Nu ma deranjeaza deloc din punct de vedere psihologic si fizic. Nu ma streseaza in nici un fel. Poate ca atunci cand o sa fie mai proeminente aceste cosuri o sa ma si enerveze.

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns