Examinarea nou nascutuluiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: bebeluşi, examinarea nou nascutului, nou nascuti, scor la nastere, scor nou nascut, scorul apgar

Examinarea nou nascutului – Fiecare nou născut este examinat în primele minute de la naştere, pentru a identifica eventuale probleme care i-ar pune viaţa în pericol, pentru a stabili dacă este sănătos şi pentru a linişti părinţii. Patru seturi de investigaţii i se fac în prima săptămână de viaţă.

Primele controale ale nou-născutului sunt efectuate de moaşă sau de medicul care asistă naşterea. Respiraţia trebuie să fie normală, şi aceasta, laolaltă cu alte funcţii, este analizată prin metode standard.
Copiilor li se dă o notă, Apgar, la un minut şi la cinci minute de la naştere.
SCORUL APGAR


Cele cinci elemente controlate sunt: respiraţia, bătăile inimii, culoarea pielii, tonusul muscular şi reflexele. Fiecare primeşte o notă de 0,1 sau 2. Scorul Apgar maxim este 10, şi, începând de la 7 în sus, este normal. Bebeluşii cu o notă de 5 sau mai mică au nevoie de oxigen, pentru a-i ajuta să îşi regleze respiraţia. Când bebeluşul nu are suficient oxigen, respiraţia este neregulată sau absentă, bătăile inimii sunt sub 100 pe minut şi pielea este albastră sau palidă.
MĂSURĂTORI
La scurt timp de la naştere, toţi bebeluşii sunt cântăriţi, le este măsurată circumferinţa capului şi lungimea corpului, iar moaşa face o trecere în revistă rapidă pentru a depista eventuale malformaţii congenitale evidente. Greutatea bebeluşului este un indicator al eventualelor probleme de sănătate. Valorile cuprinse între 2.500 şi 4.000 de grame sunt considerate normale. Copiii subponderali au nevoie de îngrijiri speciale. Un bebeluş foarte mare poate fi un semn că mama suferă de diabet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Examinarea nou nascutului

Un comentariu

  1. Veronica

    …Voua Scor Apgar 10

Lasă un răspuns