Obstetica Ginecologie Operatia0 Comments

Publicat in:
Etichete: fibronul, Obstetica Ginecologie, Operatia

Investigarea vezicii urinare

Dna X. Este anesteziată şi zona perineală este curăţată cu soluţie antiseptică şi acoperită cu câmpuri chirurgicale sterile.
Chirurgul introduce un cistoscop (un instrument optic) în vezica urinară, prin orificiul uretral. Se descoperă o masă tumorală situată în afara vezicii urinare; aceasta este foarte probabil să fie un fibrom uterin sau un chist ovarian, ce exercită presiune asupra peretelui vezicii urinare, făcându-l să proemine în interiorul vezicii.

Pentru vizualizarea în interior a vezicii urinare se foloseşte un endoscop special, numit cistoscop. Se observă cum peretele vezicii proemină în interior, din cauza unei mase tumorale.

Chirurgul introduce un cistoscop în vezica urinară. Imaginea mucoasei ce tapetează vezica apare pe ecranul monitorului.
Chirurgul trece la inspectarea cavităţii uterine folosind un instrument optic pe care îl introduce prin vagin (un histeroscop).

Histeroscopul este împins prin orificiul colului uterin. Pentru extinderea pereţilor uterini se foloseşte o soluţie salină, injectată printr-un canal situat în interiorul histeroscopului.

Se descoperă că dna H. are, în interiorul cavităţii uterine, o formaţiune proeminentă, reprezentată de un fibrom uterin. Deşi aceasta ar putea să nu reprezinte sursa simptomelor pacientei, el ar putea afecta şi capacitatea de a ţine o sarcină şi este luată decizia de a trata fibromul cu ajutorul laserului.

Fibromul identificat prin histeroscopie este tratabil cu ajutorul laserului, în această etapă sunt necesare anumite pregătiri ale echipamentului şi ale pacientei.

Echipamentul este controlat atent, atât înainte de începerea operaţiei, cât şi pe parcursul întregii proceduri.

Pacientei i se acoperă ochii cu ochelari speciali de protecţie, pentru a-i feri de fasciculul de laser, iar chirurgul alege lungimea de undă potrivită ţesutului pe care intervine.

La operaţie este prezent şi un fizician, care monitorizează în permanenţă echipamentul laser. Se selectează lungimea de undă specifică, înainte de a activa aparatul. Va urma…

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Obstetica Ginecologie Operatia

Lasă un răspuns