OPERATIA DE CEZARIANA OPERAŢIA DE TIP „COMMÂNDO” OPERAŢIA DE TIP CRILE – Dictionar Medical0 Comments

Publicat in:


>OPERATIA DE CEZARIANA

Operaţia cezariană se poate efectua când copilul dă semne de suferinţă sau când mama prezintă risc. Acest copil este scos pe cale abdominală.
O intervenţie chirurgicală prin care fătul este scos prin abdo­men, făcând o incizie în uter. O operaţie cezariană ar putea fi necesară când fătul este în sufe­rinţă sau poziţionat incorect pen­tru o naştere pe care naturală; când este vorba de o sarcină mul­tiplă; după două operaţii cezari­ene anterioare şi în cazul anu­mitor afecţiuni ale mamei (pre­eclampsia, de exemplu); în cazul în care placenta este jos inserată sau în care sunt semnalate alte anomalii placentare şi lipsa evo­luţiei normale a travaliului.
Operaţia poate fi făcută sub anestezie generală sau folosind o anestezie epidurală sau spinală, timp în care pacienta rămâne trează şi poate lua în braţe nou-născutul. Incizia poate fi făcută transversal, caz în care copilul este scos prin segmentul inferior al uterului, sau clasic, vertical,
când copilul este scos prin par­tea superioară a uterului lastăzi această din urmă formă de incizie se execută numai în mod excepţi­onal). După o operaţie cezariană mama rămâneîn spital până când se poate mobiliza complet.
OPERAŢIA DE TIP „COMMÂNDO”
0 intervenţie chirurgicală cu grad mare de dificultate destinată îndepărtării unei tumori maligne de la nivelul capului sau al gâtu­lui, în această operaţie, vor lucra împreună, ca echipă chirurgicală, medici de diferite specialităţi, printre care oto-rino-laringologie (ORD, chirurgie maxilo-facială şi chirurgie plastică şi reparatorie.
OPERAŢIA DE TIP CRILE
0 intervenţie chirurgicală majoră, care implică evidare ganglionară (rezecţia ganglionilor de la nive­lul gâtului), şi se practică în cazul existenţei unei malignităţi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

OPERATIA DE CEZARIANA OPERAŢIA DE TIP „COMMÂNDO” OPERAŢIA DE TIP CRILE – Dictionar Medical

Lasă un răspuns