NEUTROFIL NEUTROPENIE NEV NEVRALGIE 109 – Dictionar Medical0 Comments

Publicat in:


>NEUTROFIL
Tip de globule albe (leucocite), responsabile de distrugerea bac­teriilor prin ingerarea lor. Scăde­rea numărului de neutrofile duce la compromiterea capacităţii de apărare a organismului în faţa infecţiilor.
NEUTROPENIE
Scăderea numărului de neutro­file din circulaţie, sub nivelul nor­mal caracteristic stării de sănă­tate. Ea poate rezulta ca urmare a unui mare număr de îmbolnăviri, sau poate fi cauzată de existenţa anumitortoxine. Cu toate acestea, la persoanele de origine africană numărul de neutrofile poate fi mai mic şi în condiţii normale.
NEV
Pată bine delimitată prezentă pe piele, în momentul naşterii. Cel mai frecvent tip este reprezen­tat de nevul cu aspect de fragă sau aşa-numitele „pete de vin de Porto”. Aceste leziuni se deschid la culoare odată cu înaintarea în vârstă, dar uneori petele de vin de Porto se pot asocia cu malformaţi­ile unorvase de sânge din creier.

Pe spatele acestui copil se poate observa un nev sau semn cu aspect de fragă. Zona respectivă de piele este roşie şi reliefată, fiind cauzată de distribuţia anormală a vaselor de sânge.
NEVRALGIE 109
O durere ascuţită, cu caracter de junghi sau arsură, ce urmăreşte traiectul unui nerv. Durerea pro­vine chiar de la nerv, mai degrabă decât de la ţesutul la care este asociat nervul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

NEUTROFIL NEUTROPENIE NEV NEVRALGIE 109 – Dictionar Medical

Lasă un răspuns