Tratament TBC – Remedii naturisteUn comentariu

Publicat in:


Chiar dacă nu mai face ravagii ca în urmă cu cateva secole, tuberculoza rămane a treia cauză de mortalitate în lume. In ţările civilizate, numărul celor afectaţi este semnificativ, în ciuda faptului că, la ora actuală, vaccinarea împotriva temutei boli este obligatorie. Ca adjuvante, în tratamentele îndreptate împotriva tuberculozei, dar şi a altor boli ce afectează plămanii, se recomandă plantele medicinale.

Siropul de hrean cu miere calmează tusea

Hreanul în combinaţie cu mierea are excelente proprietăţi antivirale şi antibacteriene.
Dacă suferiţi de o boală cronică de plămani, fie ea şi tuberculoză, nu ezitaţi să încercaţi siropul de hrean cu miere, care face adevărate minuni în calmarea tusei.

lată, cum îl puteţi obţine:

– se rade o rădăcină de hrean,
– se amestecă cu două lamai si se lasa o oră să se macereze.

Apoi, se strecoară printr-un tifon curat, storcand bine, să iasă tot sucul.

Hreanul rămas în tifon se fierbe cu 100ml apă şi o lingură de miere, se presează din nou, după care se adaugă la siropul mai gros, obţinut prima dată. Din acest preparat se iau cate trei linguri pe zi, înainte de mese.

De asemenea, medicina tradiţională românească mai recomandă bolnavilor de tuberculoză (sau oftică, denumirea populară a bolii) să consume miere cu lapte proaspăt şi cu untură de gască:

– se pun pe foc 100g untură de gască şi 100 g miere şi
– se ţin la flacără pană se omogenizează bine (dar nu trebuie să dea în fiert).
– Se dizolvă o lingură din acest amestec într-un pahar cu lapte cald şi se bea, cu înghiţituri mici, în fiecare zi, dimineaţa şi seara.

Cu acest din urmă remediu a reuşit să scape de tuberculoză o mătuşă de-a mea, spre mirarea medicilor şi a asistentelor care o ştiau de o viaţă bolnavă.

Reţetă pentru stimularea imunităţii

Cu această reţetă s-a vindecat de plămani o soră de-a mamei acum mai bine de 40 de ani. Avea un început de TBC, diagnosticat de medicul din sat. A urmat un tratament recomandat de o babă care vindeca orice boală cu plante şi s-a făcut bine.

Reţeta este următoarea:

– se spală şase ouă proaspete, apoi se pun într-un borcan.
– Peste ele se pun 6-7 lămîi tăiate felii (să aibă zeamă cat mai multă).
– Se astupă borcanul şi se lasă amestecul la macerat, pană ce se dizolvă coaja oului, apoi
– se stoarce lichidul printr-un tifon.

In zeama obţinută, se pune un kilogram de zahăr candel pisat pudră şi trei litri de coniac din vin.

Se omogenizează şi se trage în sticle astupate bine. Se bea cîte un păhărel mic în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, şi seara înainte de masă.
Leana PANAIT, Bucureşti

Soluţii utile în afecţiunile pulmonare cronice

Sufăr de o boală pe care mulţi o numesc „a mizeriei şi a sărăciei” -TBC pulmonar – deşi toată viaţa am fost o persoană curată şi nici de bani nu am dus vreodată lipsă.

Neşansa mea a fost să întalnesc, în tinereţe, un bărbat de care m-am îndrăgostit nebuneşte şi cu care am avut o relaţie de 10 ani, fără să ştiu că suferă de această boală gravă, care este extrem de contagioasă. Acum plătesc preţul inconştienţei mele sau, mai bine zis, al acelei persoane care nu a considerat necesar să mă informeze că suferă de o astfel de afecţiune şi aş fi ştiut să mă feresc. Am fost de multe ori internată pe la sanatorii din toată ţara, unde am cunoscut oameni minunaţi cu care am legat prietenii pe viaţă. Cu ei corespondez în fiecare lună, prin scrisori ne spunem păsurile, ne văităm de cele nevoi unii la alţii, dar mai ales schimbăm reţete naturiste care ne ajută să facem mai bine faţă suferinţei.

De la o prietenă din Cluj am aflat că tinctură de propolis a ajutat-o să nu mai tuşească la fel de mult şi am încercat şi eu remediile descrise de ea. M-am simţit tare bine după aceea, de aceea vi le recomand şi dvs. în cele ce urmează.

Se beau, de trei ori pe zi, cate 15 picături de tinctură de propolis, dizolvate într-un pahar cu lapte călduţ (ideal ar fi lapte de capră, cunoscut pentru proprietăţile sale anti-tuberculoase!) sau se fac inhalaţii cu tinctură de propolis, astfel:

– adăugaţi, la un litru de apă fierbinte, circa două linguriţe de tinctură de propolis,
– amestecaţi bine şi,
– acoperindu-vă capul cu un prosop, inhalaţi vaporii rezultaţi, nelăsînd aburul să iasă afară.
Eleonora TURCU, Făgăraş

Vinul de leurdă -un excelent adjuvant

Mai multe substanţe conţinute de leurdă ajută la reducerea colesterolului rău.

Am diagnosticul de tuberculoză pulmonară, sînt în evidenţă la medicul specialist de la spitalul de care aparţin şi graţie medicaţiei de la care nu mă abat orice ar fi, a regimului alimentar stabilit de medic, dar nu în ultimul rand a preparatelor din plante reuşesc să duc o viaţă absolut normală, deşi uit, de multe ori, că sunt bolnavă.

In fiecare an, primăvara, obişnuiesc să ţin o cură cu suc de orz verde band, timp de trei săptămani, în fiecare zi, cate trei pahare de suc diluat cu apă.

De asemenea, tot primăvara, prepar şi beau vin de leurdă. Pentru obţinerea lui vă trebuie un pumn cu frunze proaspete de leurdă tăiate mărunt, 600 ml vin alb superior şi miere. Frunzele se lasă o oră la macerat în 300 ml vin, se scurg bine prin tifon şi apoi se pun la fiert cinci minute în cealaltă parte de 300 ml vin.

După fierbere, se lasă în repaus 10 minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. Cand s-a răcit, se amestecă în maceratul la rece. Se bea cate un păhărel înainte de masă.
Mihaela IVAN, Galaţi

Trei ceaiuri cu efect tuberculostatic

■ Faceţi un amestec punand laolaltă cate 20 g din următoarele plante: ciuboţica cucului, salvie, coada-calului, trifoi roşu, podbal. Puneţi la macerat o linguriţă de amestec în puţină apă rece (1-2 linguri). Lăsaţi vasul acoperit cinci minute. Apoi, adăugaţi 250 ml apă caldă şi acoperiţi vasul pentru trei minute. Strecuraţi şi beţi trei căni pe zi, cate 12 zile pe lună.

■ Puneţi laolaltă 10 g fructe de ienupăr, 10 g coajă de salcie, 10 g viorele şi 20 g urzică. Se prepară şi se administrează ca şi la reţeta anterioară.

■ Amestecaţi 30 g coada-şoricelului, 30 g coada-calului şi 30 g lumînărică. Puneţi la macerat o linguriţă de amestec în puţină apă rece (1-2 linguri). Lăsaţi vasul acoperit cinci minute. Apoi adăugaţi 250 ml apă caldă şi acoperiţi vasul pentru trei minute.

Strecuraţi şi beţi trei căni pe zi, cate 12 zile pe lună.
Marian DRĂGAN, Focşani

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament TBC – Remedii naturiste

Un comentariu

  1. >aveti grija de voi si incercati tot ce este posibil -credeti in viata!

Lasă un răspuns