Salate cu puteri vindecatoare – Tratamente Naturiste0 Comments

Publicat in:


SALATE DELICIOASE cu puteri vindecătoare

Nimic nu poate fi mai sănătos, mai reconfortant şi mai uşor de digerat decat o salată din vegetale proaspete! Ele constituie adevărate bombe de vitamine şi minerale atat de necesare pentru a face faţă bolilor specifice acestui sezon. lată cateva reţete delicioase, testate şi trimise de către cititoarele noastre fidele.

Salata de pătrunjel – un remediu pentru o mie de boli

Pătrunjelul verde este una dintre cele mai bune surse de vitamina C.

La noi în familie se consumă foarte des o delicioasă salată pe care o prepar din frunze proaspete de pătrunjel. Ca să am mereu materia primă la îndemînă şi să fiu sigură că ceea ce folosesc este de cea mai bună calitate, am pus într-o iarriinieră în halcon.

Cateva randuri de pătrunjel pe care le îngrijesc ca pe ochii din cap şi drept urmare s-a adaptat foarte bine. Am citit că această plantă aromată, care nouă ne place foarte mult, este una dintre cele mai bune surse de vitamina C, ajută digestia, dezinfectează tubul digestiv, are efect antiseptic asupra căilor respiratorii şi, nu în ultimul rand, reglează activitatea glandelor endocrine (tratează impotenţa, sterilitatea, hipotiroidia şi tulburările specifice, stimulează activitatea pancreasului etc.). M-am gandit să vă fac şi dvs. cunoscută reţeta salatei, ca să beneficiaţi pe deplin de calităţile ei terapeutice extraordinare.

Se iau trei legături de pătrunjel verde, se spală bine, în mai multe ape, apoi se taie cat mai fin cu putinţă. Se aşază într-un vas, se adaugă zeamă de lămîie, puţin ulei şi sare. Dacă nu vă place gustul de pătrunjel simplu, mai puteţi adăuga (eu aşa fac) o roşie tăiată foarte mărunt şi doi-trei căţei de usturoi daţi pe râzătoare. Se mănancă 1-2 salate pe zi, timp de 3-6 săptămîni.
Cornelia DUMITRESCU, Bucureşti

Ridichile ajută în combaterea bolilor renale

Luaţi de la piaţă o legătură de ridichi. Spălaţi frunzele şi apoi tăiaţi-le cît mai mărunt cu putinţă, cu frunze cu tot. Puneţi-le într-un castron şi asezonaţi-le cu sare, o linguriţă de ulei de măsline extravirgin şi zeama de la o jumătate de lămaie.

In fiecare zi, înainte de mesele principale, mancaţi cate o astfel de salată. Am o verişoară care suferă de pielonefrită cronică şi în fiecare an, timp de 40 de zile, urmează o astfel de cură care îi îmbunătăţeşte vizibil starea de sănătate. Nu în ultimul rand, această salată de ridichi de lună ajută la eliminarea nisipului şi pietrelor la rinichi şi chiar la mărunţirea acestora.

Dacă calculii sunt din uraţi şi fosfaţi, atunci eficienţa tratamentului cu ridichi este garantată.
Graţiela IOAN, Vaslui

Părăluţele curăţă plămanii
Părăluţele se numără printre primele vegetale ale anului, înflorind în lunile martie-aprilie.
Pentru cei care nu ştiu, părăluţele sunt nişte floricele mici, cunoscute şi sub denumirea de bănuţei, de culoare albă, foarte delicate, care cresc pe margini de pădure, liziere şi păşuni şi în parcuri. In zona din care provin eu, se obişnuieşte ca din părăluţe să se facă ceaiuri utile în bolile de plămani, iar primăvara micuţele inflorescenţe se adaugă în salate, cu scopul de a curăţa sangele îngroşat peste iarnă şi de a alunga răceala şi gripa.

După ce se adună materia primă din zone curate, nepoluate (pentru o salată este nevoie de 30 de flori proaspete, fără codiţă sau cu codiţa cît mai scurtă), se spală bine în mai multe randuri de apă, apoi se taie şi se amestecă cu două linguriţe de oţet de mere, o linguriţă de miere lichidă, trei linguriţe de apă, puţin pătrunjel şi un strop de sare. Cu o jumătate de oră înainte de masa de o astfel de porţie de salată. Cura durează 10 zile, cu scop preventiv, şi 30 de zile, în scop curativ.

Tratamentul este eficient în tratarea oricăror forme de bronşită, astm, sinuzită, faringită şi laringită cronică.
Laura TĂNASĂ. Arad

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Salate cu puteri vindecatoare – Tratamente Naturiste

Lasă un răspuns