Nivelul Colesterolului – Tratamente Naturiste0 Comments

Publicat in:


Restabiliţi cu plante NIVELUL COLESTEROLULUI

In ultimele decenii am asistat la modificări radicale ale stilului de alimentaţie a oamenilor, carnea, dulciurile si grăsimile, în general, situandu-se pe primul loc în preferinţele majorităţii semenilor noştri în detrimentul vegetalelor.

Consecinţele acestor abuzuri se văd în incidenţa extraordinar de mare a maladiilor cardiovasculare.

Cum putem lupta împotriva acestui duşman nevăzut care este hipercolesterolul bucurandu-ne, în acelaşi timp, de o dietă variată ne dezvăluie cititorii noştri.

Cura cu zer este ideală

Consumat frecvent, zerul favorizează creşterea masei musculare în detrimentul ţesutului adipos.

Zerul este, după părerea mea, cel mai eficient medicament natural contra colesterolului mărit. Şi spun asta din proprie experienţă. Am aflat de eficacitatea lui de la un cioban, pe care l-am cunoscut întamplător, in concediu.

Eram cu soţia la munte şi acest om a vrut să ne vandă telemea de oaie. I-am spus că nu ne interesează, pentru că astfel de branză are multe grăsimi şi noi ţinem dietă din cauza colesterolului mărit. Imediat ne-a spus că are leacul pentru noi. S-a jurat că a suferit de aceeaşi problemă, dar a rezolvat-o band, zilnic, zer.

La început, am fost reticenţi, dar ne-am gandit că n-ar strica să încercăm şi noi acest remediu. Ne-am aprovizionat de la el cu cele trebuincioase, i-am cerut detalii despre cură şi am început şi noi să consumăm zer. Două-trei pahare pe zi, timp de o lună de zile, nu doar că ne-au ajutat pe mine şi pe Viorica, soţia mea, să restabilim valorile colesterolului, dar ne-au redat vioiciunea şi pofta de viaţă de care ne bucuram în tinereţe şi, nu în ultimul rand, ne-a sporit rezistenţa |a boli.

De atunci, nu există zi în care să nu bem, profilactic, măcar un pahar de zer şi vreau să vă spun că ne simţim extraordinar.
Gabriel NEAGU. lasi

Tinctura de usturoi scade nivelul colesterolului

Un regim alimentar bine ales, în care să predomine grăsimile vegetale şi cu un consum cat mai redus de carne grasă, plus o cură cu tinctură de usturoi m-au ajutat să scad nivelul colesterolului.

Tinctura am preparat-o în casă, după următoarea reţetă:

– tocaţi mărunt aproximativ 200 g usturoi şi
– puneţi-i la macerat în trei sferturi de litru de rachiu de vin, timp de două săptămani.

Sticla trebuie închisă ermetic, ţinută la loc cald şi agitată o dată pe zi. Se strecoară şi se iau zilnic cate 15 picături de tinctură diluate într-o jumătate de pahar cu apă, dimineaţa, înainte de micul dejun.
Mioara IVAN, Slatina

Uleiul de nuci a fost în cazul meu salutar

Am citit pe siteul dvs., precum şi în alte publicaţii de gen, despre cat de răspandite sunt bolile cardiovasculare determinate de un nivel mult prea mare de grăsimi în sange şi de aceea m-am gandit că ar fi bine să fac cunoscut un remediu absolut miraculos cu ajutorul căruia se poate rezolva această problemă: uleiul de nuci.

Am citit despre virtuţile acestui preparat într-o publicaţie de medicină alternativă din Anglia. Fiica mea trăieşte în această ţară de mai mulţi ani şi îmi trimite cand şi cand pachete în care mai strecoară şi cărţi ori reviste care ştie ea că m-ar putea interesa.

Cum toată viaţa am fost profesoară de engleză, vă daţi seama că îmi este la fel de uşor să citesc în limba lui Shakespeare ca şi în limba mea maternă.

Aici scria că uleiul de nuci conţine mai mult de 80% acizi graşi polinesaturaţi, fapt care îl situează pe locul întai între uleiurile nesaturate cu efecte anticolesterolemiante. Cum eu aveam colesterolul mărit şi nu reuşeam să-l stabilizez decat luand pastile, am zis că ar fi bine să încerc să mă tratez şi cu ulei de nuci. Am găsit cu greu după ce am căutat în mai multe plafare şi farmacii. Am început să iau cate două linguri dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 10 zile.

După aceea, am făcut pauză pană la sfîrşitul lunii, apoi am reluat cura, în acelaşi mod, alte 10 zile. Am repetat tratamentul de cinci ori şi, în mod miraculos, am reuşit să stabilizez nivelul colesterolului.

Ceaiul de păducel acţionează benefic

Sufăr de o boală de inimă apărută din cauză că am avut colesterolul mare multă vreme, dar pentru că nu i-am dat la timp importanţa cuvenită, problema a degenerat în această păcătoasă afecţiune. Am 65 de ani şi pot să spun că sunt dependent de medicamentele pentru inimă care mi-au ruinat atat viaţa, cat şi buzunarul.

In ciuda unui regim de viaţă pe care îl consider destul de sănătos, tot mă mai confrunt cu oscilaţii în ceea ce priveşte valorile colesterolului. La sfatul unui prieten, si el bolnav ca si mine, am început să beau ceai de păducel şi, din fericire, am constatat îmbunătăţiri. Şi asta fără să îmi afecteze bugetul, căci o pungă de plantă cumpărată de la plafar costă caţiva lei.

Ceaiul îl prepar dintr-o linguriţă de flori şi frunze uscate şi mărunţite la o cană de apă fiartă. Se lasă să se infuzeze 15 minute, apoi se strecoară. Se bea cate o cană de ceai, în mai multe reprize, pe parcursul unei zile. O cură durează trei săptămani şi se poate relua după o pauză de o săptămană.
Mircea STOICA, Brăila

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Nivelul Colesterolului – Tratamente Naturiste

Lasă un răspuns