Curiozitati despre Corpul Omenesc – Partea 14 comentarii

Publicat in:


Daca doriti sa aflati mai multe despre corpul uman si anatomia sa, mai jos va prezentam cateva curiozitati despre corpul omenesc, informatii necesare culturii generale.

1. In urma unor cercetari, s-a constatat ca organismul unei femei are nevoie cu o ora in plus de somn fata de corpul uman al unui barbat.

2. Celulele care compun creierul uman pot stoca informatii de aproximativ cinci ori mai mult decat toata Enciclopedia Angliei.

3. Muschiul cel mai puternic din corpul uman este limba.

4. Acidul gastric eliminat in stomacul uman pentru descompunerea hranei are atata putere incat poate dizolva o lama de ras.

5. Atunci cand privirea ta este indreptata catre o persoana pe care o placi, inconstient si involuntar pupilele ochiului se dilata. Identic se intampla si la o persoana pe care o detesti.

6. Muschiul cel mai mare din corpul omenesc se numeste latissimus dorsi. El este muschiul plat de pe spate care actioneaza in timpul miscarii unui brat.

7. Cea mai mica celula a corpului uman este spermatozoidul iar cea mai mare celule din corp este prezenta la femei sub denumirea de ovul.

8. Altfel spus, cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.

9. Atunci cand ne lovim in zona cotului, resimtim o durere acuta. Durerea este datorata faptului ca pe acolo trece nerbul cubital, pozitionat pe osul humerus. Aceasta durere se considera ca fiind ca o scurta parilizie.

10. Organul cel mai greu al corpului omenesc este pielea. Ea cantareste aproximativ 3,2 kg.

11. Corpul uman produce zilnic peste un miliard de celule rosii (globulele rosii)

12. Scheletul corpului uman este compus din doua sute de oase.

13. Energia eliberata de corpul uman in 30 de minute poate incalzi un litru de apa.

14. Corpul uman foloseste in jur de 300 de muschi pentru a tine corpul in pozitie verticala.

15. Cand cantitatea de apa este micsorata cu 1% din corpul omenesc se va instala starea de sete, iar daca aceasta se va reduce la 10%, veti muri.

16. Creierul omenesc isi stagneaza cresterea in jurul varstei de 15 ani.

17. Tot creierul uman continua sa trimita impulsuri electrice si dupa moarte in jur de 37 de ore.

18. Corpul omenesc este alcatuit din: destul zahar incat poti umble un borcan, destul potasiu incat sa poata provoca explozia unui tun de jucarie, indeajuns de mult fier incat sa se poata face un cui si destul sulf incat poti deparazita un caine.

19. Culoarea parului omenesc variaza in functie de pigmentul melanina. Pe masura ce inaintam in varsta, corpul omenesc secreta tot mai putina melanina si astfel se formeaza bulele de aer dand aspectul carunt al parului.

20. Chiar daca veti incerca sa mancati in cap, hrana tot in stomac s-ar duce circuland in suc pentru ca muschii esofagului continua sa impinga hrana inspre stomac.

21. Daca un om va prinde varsta de 70 de ani, inseamna ca a supravietuit peste 2 miliarde de secunde.

22. Pe parcursul vietii , omul isi petrece pana la sase ani visand.

23. Din punctul de vedere fizic, o femeie este capabila sa nasca pana la 35 de copii de-a lungul vietii.

24. Creierul omenesc primeste o cantitate imensa de informatia dar doar 126biti/sec sunt receptionati de constient, restul fiind apanajul subsconstientului uman.

25. Atunci cand mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal (oral), oamenii tind sa ignore cuvintele si tin mai mult seama de limbajul non-verbal.

26. Daca saliva nu ar putea dizolva hrana din cavitatea bucala, noi nu am putea simti gustul.

27. Dintii unui nou-nascut incep sa creasca imediat dupa varsta de sase luni.

28. Daca s-ar incorda toti muschii corpului omenesc  (600) in acelasi timp si in aceeasi directie, corpul uman ar reusi sa ridice o greutate de aproximativ 25 de tone.

29. Stiati ca Doua din trei cupluri si intorc capul spre dreapta cand se saruta?

30. Dintii umani sunt la fel de tari ca si piatra.

31. Femeia clipeste mult mai des decat barbatul, aproape dublu.

32. Femeile din sec XVII nasteau in medie 13 copii de-a lungul vietii.

33. Femeile care citesc articole sau romane de dragoste fac de doua ori mai mult sex decat cele care ignora aceasta literatura.

34. Fatul viseaza in burta mamei tot timpul. Cei nascuti prematuri vor visa mult mai mult la maturitate.

35. Drumul hranei pe esofag dureaza aproximativ opt secunde. Stomacul uman digera o masa bogata in lipide in jur de sase ore iar o masa bogata in carbohidrati este digerata in jur de 2 ore.

36. Digestia in intestinul subtire dureaza intre trei si cinci ore iar in intestinul gros hrana este digerata de la 4 ore pana la trei zile.

37. Durerea de cap nu este o scuza pentru a scapa de sex. Endorfinele eliberate din creier in timpul sexului au efect analgezic.

38. Pielea umana ar fi foarte alba daca nu ar exista pigmentii. Vasele sangvine de la suprafata pielii dau o culoare mai rosiatica pielii. Razele ultraviolete creeaza pigmentul galben si melanina sepia. Aceste nuante dau nastere culorilor pielii pentru rasele umane.

39.  Un studiu a aratat ca dupa mesele copioase auzul uman scade. Urechea umana nu mai percepe asa de bine sunetele din jurul nostru chiar si atentia si concentrarea scade.

40. O celula insestinala supravietuiest in interiorul corpului uman aproximativ 12 ore. O celula a peretelui stomacal traieste in jur de doua zile. O celula a pielii supravietuieste patru satmana si o celula nervoasa traieste aproximativ 60 de ani.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Curiozitati despre Corpul Omenesc – Partea 1

4 comentarii

  1. Interesant, multumesc, voi citi toate informatiile primite.

  2. ana maria

    ESTE UN LUCRU INTERESANTCE MM POATE AJUTA LA ORA DE ANATOMIE

  3. Diana

    Cele mai mici celule ale corpului sunt trombocitele, iar cele mai mari sunt fibrele musculaturii striate.

Lasă un răspuns