Primul trimestru de sarcină0 Comments

Publicat in:


De-a lungul primului trimestru (trei luni) de sarcină, femeile trec prin numeroase schimbări de ordin fizic. Viitorii părinţi trebuie să facă multe schimbări în viaţa lor,chiar înainte de naşterea copilului.

Perioada de sarcină durează în medie 40 de săptămâni socotite din prima zi a ultimei menstruaţii. Ea este împărţită în trei trimestre care marchează momentele prin­cipale ale sarcinii:
■ Primul trimestru acoperă pri­mele 12 săptămâni
■ Al doilea trimestru acoperă perioada cuprinsă între săptămâ­nile 13 şi 28
■ Altreilea trimestru este cuprins între săptămânile 29 şi AO de sar­cină.

MODIFICĂRILE FIZICE DIN PRIMUL TRIMESTRU

In cursul primului trimestru orga­nismul femeii face eforturi semni­ficative pentru a se adapta sarci­nii. Primul semn de sarcină constă de obicei în absenţa menstruaţiei, deşi unele femei mai prezintă şi o sângerare „suplimentară”. în plus, sânii femeii prezintă o sensibilitate crescută, se măresc în dimensiuni şi devin mai grei pe măsură ce se dezvoltă noi duete lactifere, care pregătesc sânul pentru alăptare.
S-a constatat că greaţa care însoţeşte frecvent primele săptă­mâni de sarcină s-ar datora înce­tinirii fireşti a proceselor diges­tive care au loc la femeia gra­vidă. Aceasta face ca alimentele să rămână mai mult timp nedigerate în stomac, determinând astfel apariţia senzaţiei de greaţă.
în primele săptămâni de sar­cină, femeile se pot simţi destul de obosite. în plus, multe dintre ele pot remarca un fenomen ciu­dat: modificarea gustului din gură. Această modificare este generată de creşterea nivelului hormonal.

Există numeroase teste de sarcină pe piaţă. Aceste teste pot fi efectuate acasă, dar ulterior, poate fi nevoie de confirmarea rezultatelor de către un medic

Majoritatea cuplurilor vor fi foarte fericite să aducă pe lume un copil. Cu toate acestea, va fi nevoie de numeroase schimbări în viaţa lor, prin care să se adapteze la noua situaţie.

Acest fenomen poate face ca feme­ile afectate să respingă alimen­tele şi băuturile care le plăceau în mod normal. Un exemplu obiş­nuit îl constituie dezgustul pentru cafea. De asemenea, femeile pot să dorească deodată alimente pe care nu le mâncau înainte.

REACŢII EMOŢIONALE AMESTECATE

Multe dintre cupluri manifestă un amestec de stări emoţionale la aflarea veştii privind sarcina. Ei pot fi încântaţi, dar pot avea şi îndoieli privind pregătirea lor pentru res­ponsabilităţile pe care le implică rolul de părinte.
în cursul primului trimestru de sarcină, cuplurile încep adeseori procesul de adaptare la statutul de părinte. Ei trebuie să înveţe să faca o serie de compromisuri în ceea ce priveşte libertatea personală şi să îşi consolideze relaţia, astfel încât să poată include un al treilea membru care necesită suficientă atenţie încât să îi facă din când în când pe ambii părinţi să se simtă geloşi sau excluşi.
Multe dintre femei se simt mai împlinite ştiind că există o viaţă care creşte în corpul lor. Cu toate acestea, este foarte probabil ca în unele momente femeile să se simtă în culmea fericirii, iar alteori destul de deprimate şi nesigure. Adeseori, variaţiile hormonale din cursul sarcinii sunt cele care stau la baza acestor schimbări de dis­poziţie.

In primul trimestru de sarcină, femeile prezintă deobicei diverse simptome de ordin fizic. Printre acestea se poate număra greaţa, oboseala şi durerile cu diferite localizări.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Primul trimestru de sarcină

Lasă un răspuns