Corpul Uman – Stiati ca?7 comentarii

Publicat in:


1. La nastere, creierul unui copil cantareste aproximativ 500 de grame. In apropierea varstei de 6 ani, creierul ajunge la greutatea aproximativa de 1  kg jumate. Cum se intampla asa ceva? Creierul se dezvolta fortat atunci cand invatam sa mergem, sa vorbim sa ridicam, sa scriem,s.a.m.d. Creierul va
dezvolta o retea de conexiuni (neuronii) – o retea care va cantari aproximativ 1000 grame.(1kg).

2. Stiati ca un creier uman nu are receptori de durere? El este aproape plin de celule nervoase dar doctorii pot opera pe creier un om constient fara ca acesta sa simta.

3.Persoanele care folosesc mana dreapta pot trai in medie, cu aproximativ 9 ani mai mult decat persoanele care folosesc mana stanga.
4. Mirosul de parfum poate fi influentat de : hormoni,  tipul si ph-ul pielii, ceea ce mananci, de medicamente,etc.
De exemplu, daca incepi sa iei o anumita vitamina, vei observa ca unele parfumuri care-ti placeau inainte, acum nu-ti mai plac.!

5. Inima corpului uman pompeaza peste 7 mii de litri de sange pe zi , cam 2555 tone  pe an cu 31, 5 milioane de batai/minut.

6. Toti bebelusii la nastere au ochii albastri. La cateva ore dupa nastere, culoarea se poate schimba. In majoritatea cazurilor, copiii ajung sa aiba alta culoare a ochilor!

7. Dezvoltarea creierului se opreste in jurul varstei de cincisprezece ani. Dupa moarte creierul continua sa trimita impulsuri electrice timp de 37 de ore.

8. Corpul omenesc are in medie cam 5 litri de sange.

9. La nastere, nou-nascutul,are aproximativ 350 de oase, dar dupa ce si-a terminat copilaria 144 de oase s-au atasat intre ele.

10. Persoanele cu varsta sub 30 de ani inhaleaza mult mai mult oxigen decat o face o persoana la peste 80 de ani.

11. Corpul Uman respira si inspira aproximativ 74 milioane de litri de aer de-a lungul vietii.

12. Cel mai rapid muschi al corpului omenesc este muschiul ochiului care se contracta in mai putin de o sutime de secunda.

13. In corpul uman sunt peste 12000 km de vase sanguine. Pe ora inima pompeaza aproximativ 3 tone jumate de sange.

14. Inima femeilor bate mult mai repede decat inima barbatilor.

15. Dintii umani, la maturitate, sunt aproape de tari ca si piatra.

16. Unghia care creste cel mai repede, este unghia degetului mijlociu. Unghiile omului ajung la lungimea optima in aproximativ 150 de zile.

17. Un om obisnuit trebuie sa manance toata viata pentru a mentine o greutate de 80 kg , aproximativ 50 de tone de alimente.

18. Prima respiratie la nou nascut este cam de 50 de ori mai puternica decat a unui adult.

19. Un Rid permanent la sprancene , devine permanent daca v-ati incruntat  aproximativ de 200 000 de ori.

20. Sangele devine de culoare albastra la om atunci cand organele si tesuturile corpului uman sunt private de oxigen.

21. Capul uman are in jur de 75 000 de fire de par.

22. Un om rade in medie  in jur de cincisprezece ori pe zi.

23. Inainte de nastere, copilul viseaza tot timpul. Cei nascuti prematur, la maturitate, vor visa mult mai mult decat cei nascuti normal.


 

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Corpul Uman – Stiati ca?

7 comentarii

  1. >Persoanele care folosesc mana dreapta pot trai in medie, cu aproximativ 9 ani mai mult decat persoanele care folosesc mana stanga? serios? de unde ati scos-o si pe asta? pentru ca sunt stangaci o sa mor mai repede?

  2. >da…o sa te duci dracu mai repede:))

  3. >duceti-va ca sunteti afoni!Stangaci sunt mult mai sanatosi si mai bine dotati

  4. >Ti-as sugera sa te documentezi mai bine inaite de a contraargumenta o idee! Eu, personal nu cred ca persoanele care folosesc mana stanga sunt in dezavantaj ci, dimpotriva am citit ca ar avea o anumita parte a creierului mai bine dezvoltata decat dreptacii…so…it makes no sense! :))

  5. >se spune ca cei care folosesc mana stanga, isi folosesc partea dreapta a creierului iar cei care folosesc mana dreapta, partea stanga.S-ar spune ca ai fi mai destept daca ai folosi ambele maini.

  6. >stangacii sunt mai dotati da mor mai repede tre să vă obijnuiti cu ideea

  7. >BINE AR FI FRATILOR CA TOTI GUVERNANTII DE AZI SA FIE STANGACI.

Lasă un răspuns