Scurgeri Vaginale ( Fluor vaginalis )5 comentarii

Publicat in:


Scurgeri Vaginale

Vaginul este pastrat umed de secretia mucoasei vaginale incolora si fluida. Cantitatea secretiei este variabila.

La ovulatie, in timpul sarcinii si ca efect al excitatiei sexuale, in mod natural, cantitatea secretiei creste.

Vaginul fiind un organ deschis spre exterior, bacteriile, ciupercile si alte microorganisme pot patrunde cu usurinta in interior. Dezvoltarea microorganismelor patrunse este inhibata de bacteriile producatoare de acid lactic din secretiile vaginale.

In cazul scurgerilor cantitatea secretiei vaginale creste semnificativ. Cauza scurgerii poate sa fie iritatie mecanica sau chimica, totusi cel mai des apare ca urmare a unei infectii.

In cazul in care totusi o infectie, in vederea distrugii organismelor patogene creste cantitatea de secretie vaginala. Compozitia, culoarea, mirosul si cantitatea secretiilor vaginale cariaza in functie de boala.

Aparitia scurgerii

In toate cazurile, scurgerea vaginala este o tulburare a florei vaginale, o iritatie a mucoasei. Cauza aparitiei acesteia o reprezinta lipsa igienei corespunzatoare, sau dimpotriva, spalaturile vaginale inutile cu apa sau solutii dezinfectante.

Infectiile vaginale pot fi cauzate si de bacterii sau alti agenti patogeni, transmisibili pe cale sexuala.

Din acest motiv si partenerul trebuie consultat de catre medic, iar in caz de nevoie si acestuia trebuie administrat tratament.
O inflamatie insotita de scurgeri abundente poate fi provocata si de infectiile urinare sau de lipsa igienei in timpul menstruatiei.
Un corp strain introdus in vagin, de exemplu spirala contraceptiva, prin iritarea mucoasei poate de asemenea provoca scurgere.
Persoanele sensibile sa nu utilizeze aceasta metoda de contraceptie.

In cazuri patologice, mucoasa cervicala creste peste orificiul colului uterin si poate provoca scurgeri. In afara de cele enumerate mai sus, secretiile pot fi cauzate si de afectiunile maligne ale vaginului sau uterului. Din acest motiv, in caz de scurgeri anormale, adresati-va medicului.

Tipurile Scurgerilor Vaginale

In functie de culoarea si mirosul scurgerii, medicul poate determina cauza simptomului:

In cazul in care contine sange – rezistenta la infectii a vaginului scade odata cu varsta. Iritatia mucoasei da senzatie de usturime sau mancarime si poate cauza usoare scurgeri cu sange, in unele cazuri actul sexual poate fi dureros.

Scurgerea sangeroasa poate indica o inflamatie a trompei uterine, prolaps sau ruptura uterina. Pierdera sarcinii este insotita tot de scurgere sangeroasa.  Deoarece si tumorile pot cauza scurgeri, in toate cazurile adresati-va medicului ginecolog.

Scurgere de culoare galbena sau alb-galbuie
scurgerea galbena sau alb-galbuie insotita de senzatie de arsura, mancarime, durere la urinare poate indica o boala venerica.

Scurgere de culoare alb-galbuie, galben-verzuie sau maro deschisa
secretia colorata, spumoasa si mucoasa iritata, rosie sunt semne sigure ale infectiei cu bacteria Trichomonas. In cazul in care infectia este asociata cu infectie urinara, actul sexual devine deosebit de dureros.

Scurgere de culoare gri deschisa
scurgerea abundenta, de culoare gri deschisa indica o infectie bacteriana. Cauza poate reprezenta lipsa de igiena a unuia dintre parteneri.

Scurgerea de culoare verde deschisa
– in cazul femeilor insarcinate sau diabetice, respectiv dupa un tratament cu penicilina sau alte antibiotice, scurgerea de culoare verde deschisa indica o infectie micotica.

Scurgerea fluida, transparentaalergia la diafragma sau la prezervative provoaca secretie fluida, transparenta. Aceasta secretie nu este o scurgere.

Cum procedeaza medicul – tratamentul consta in administrarea medicamentelor antibiotice, antimicotice, sau antivirale, in functie de patogen. Pe perioade scurte se pot aplica spalaturi vaginale cu apa si otet, in vederea reducerii simptomelor.

Scurgerea nu este intodeauna patologica –
scurgerea alba ce apare la fetele tinere (fluor alba) reprezinta secretia marita a vaginului. Cauzele sunt de obicei emotionale, eventual excitatia erotica sau conflicte psihice. Nu poate fi considera boala,se vindeca de la sine.

Scurgerea la noi nascuti ce apare in ziua 3-5 este inofensiva si reprezinta semnul schimbarilor nivelelor hormonale (estrogen).

Sfaturi in caz de scurgeri vaginale

– In cazul in care cauza scurgerii este necunoscuta cereti sfatul medicului.
– Scurgerea urat mirositoarepoate indica gonoree (blenoragie). Boala necesita tratament imediat.
– Scurgerea cu puroi sau cu sange indica o boala a organelor genitale interne.
– In anumite cazuri si partenerul sexual trebuie sa consulte medicul.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Scurgeri Vaginale ( Fluor vaginalis )

5 comentarii

  1. >am scurgeri vaginale mai diferite de ce spuneati are culoarea galbuie si nu miroase dar e ca parca ar fi inchegata si nu mai sunt si alte semne ce ar putea fi o infectie serioasa si sotului meu i sa iritat penisul si a avut dureri dar ia mers pielea de pe el acum e bine

  2. >soutlui meu i se faceau besicute pe penis chiar la cap dupa care se spargeau si se ducea pielea sa dat cu unguent Lomexim si sa vindecat foarte repede

  3. Klara

    Nu va tratati dupa ureche. Mergeti la un ginecolog si sotii vostri la dermatovenerice si va tratati ambii. Scapati de infectii amandoi in acelasi timp. Sunt asistent medical si stiu ce consecinte au infectiile netratate corespunzator. Va pup pa Klara

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns