Lupusul – Corpul OmenescUn comentariu

Publicat in:


>Definitie : Lupusul este denumirea generica pentru afectarea grava a pielii, cum ar fi lupusul eritematos, lupusul verucos sau lupusul vulgar.
Lupusul Eritematos
   Lupusul eritematos este o boala inflamatorie grava ce afecteaza pielea precum si organele interne. Lupusul eritematos se manifesta la nivelul pielii printr-o eruptie rosie, cu cruste si la nivelul articulatiilor prin artrita. Rinichii, inima si creierul pot fi de asemenea afectate.

Lupusul eritematos este o boala inflamatorie ce produce o eruptie rosie, cu pete. Cand se cronicizeaza, boala poate afecta si organele interne.

Lupus Eritematos Discoid
    O forma usoara de lupus eritematos, care afecteaza numai pielea. L.E.D apartine grupului bolilor autoimune, in care apar in circulatie anticorpi impotriva proteinelor proprii pielii. Pielea devine inflamata si se apar formatiuni circulare, cu aspect de eruptie rosie, pe care se formeaza cruste, in forma cronica a bolii, pielea tinde sa se cicatrizeze. Medicamentele imunosupresoare si steroizii folositi in tratament reduc si tin sub control afectiunea.
Lupus Verucos
     O infectie localizata la nivelul pielii, ce afecteaza persoanele bolnave de tuberculoza. Este caracterizata prin leziuni verucoase, ce apar frecvent pe brate si maini.
Lupus Vulgaris
      O afectiune cutanata ce este produsa, de obicei, prin infectarea pielii cu bacilul tuberculos. Se caracterizeaza prin aparitia de placarde de culoare rosu-inchis pe obraji si pe nas. Daca nu este tratata, boala se raspandeste si leziunile ulcereaza, aceasta poate duce la cicatrice intinse.
      
Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Lupusul – Corpul Omenesc

Un comentariu

  1. Exista si intre chimicale o aminuta clasificare a gradului de nocivtate. Nu poti sa traiesti fara ele si sunt situatii in care ingredientele naturale in stare pura nu fac fata. Conservantii admisi de Ecocert care se regasesc in produsele Melvita sunt printre cei buni, cu potential iritant mic.

Lasă un răspuns