Alimentele care iti asigura calciul0 Comments

Publicat in:


Calciul este cea mai importanta sare minerala din organism. In proportie de 99% se gaseste in dinti si in oase si participa la bunul metabolism al celulelor, in special nervoase si musculare.

De asemenea, calciul joaca un rol important in functiile renale, coagularea sangelui si activitatea anumitor enzime. Un aport suficient de calciu este recomandat in toata perioada de crestere la copii, pentru intarirea oaselor si a dentitiei. Este recomandat si in prevenirea osteoporozei si se prescrie in caz de crampe musculare.

Calciul actioneaza in stransa legatura cu fosforul. Lipsa acestuia se manifesta prin urmatoarele simptome: crampe musculare, probleme ale dintilor si gingiilor, aparitia unei osteoporoze sau a unei demineralizari osoase (osteomalacie) cu riscuri de fracturi osoase. Pe de alta parte, un aport exagerat de calciu poate duce la tulburari digestive, dureri de cap, musculare si osoase, calculi renali si instalarea senzatiei de voma.

Surse de calciu: branza, smantana proaspata, iaurt, lapte, fructe si legume uscate, ciocolata, creveti, midii, legume versi (varza,pere, broccoli) si fructe (portocale, kiwi, coacaze).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimentele care iti asigura calciul

Lasă un răspuns