Activitatile bazate pe rezistentaUn comentariu

Publicat in:


Este de preferat sa se acorde prioritate sporturilor de rezistenta, care protejeaza inima, decat efortului brutal, care ii face rau. Printre activitatile de rezistenta cel mai usor de practicat se numara:

– Mersul pe jos. Trebuie sa se porneasca de la un pas destul de lent, apoi ritmul va creste progresiv, dupa care va fi mentinut regulat. Regula este de a nu ramane niciodata fara suflu. La peste 8 kilometrii pe ora, este vorba despre alergare, care trebuie sa fie practicata, de asemenea, prin mentinerea unui ritm regulat si progresiv. Aceasta este cea mai buna metoda de intarire a sistemului cardiovascular.

– Inotul, excelent pentru dezvoltarea capacitatii respiratorii, trebuie sa fie practicat in apa cu o temperatura de circa 28 de grade celsius, respiratia corecta fiind foarte importannta. Si in cazul acestui sport, inotul pe o perioada mai lunga de timp este mai benefic decat incercarea de a bate un record de viteza.

– Mersul pe bicicleta, deosebit de benefic pentru respiratie si inima, permite dezvoltarea muschilor.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

Activitatile bazate pe rezistenta

Un comentariu

  1. Oana

    Inotul la 38 de grade? Ar trebui mai multa atentie in redactarea sau traducerea unor astfel de articole. Altfel, unii mai creduli le-ar lua de bune si consecintele vor fi cu totul altele decat cele din titlu!

Lasă un răspuns