5 trucuri ca sa scapi de insomnie0 Comments

Publicat in:


Stres, mese prea copioase, depresie sau chiar un film violent, seara, pot fi atatea cauze ale insomniei. Site-ul www.corpul-uman.com iti spune cum sa o combati.

De obicei, un insomniac adoarme greu, chiar daca e foarte obosit, se trezeste de mai multe ori in timpul noptii si are un somn nelinistit. Totodata, multe persoane se plang ca se trezesc prea devreme dimineata, uneori cu dureri, de cap, iar atunci cand soseste ora de culcare, devin, brusc, agitate. Nici pe timpul zilei, cei „atinsi” de insomnie nu se simpt prea bine: sunt somnorosi, irascibili, cu o putere de concentrare redusa si cu un randament foarte scazut.

Daca insa tulburarile de somn dureaza mai mult de doua-trei ori pe noapte, timp de mai multe saptamani, e indicat sa mergi la un consult, la medicul de familie, caci e vorba de o insomnie cronica. Aceasta poate fi cauzata de unele probleme de sanatate, precum astmul, hipertiroida, afectiuni digestive, boli de rinichi, depresie sau de stresul acumulat intr-o lunga perioada. Si consulmul crescut de bauturi cofeiniziate, de alcool ori fumatul pot fi cauze ale bolii.

Iata cum poti scapa de insomnie

Cu cat o persoana insomniaca se streseaza mai mult din cauza ca nu doarme, cu atat risca sa adoarma mai greu. Ce-i de facut?

– fa-ti o rutina inainte de culcare: citeste sau asculta muzica relaxanta
– culca-te si trezeste-te la ora fixa.
– dormitorul trebuie sa fie intunecat si bine aerisit.
– dupa ce te-ai bagat in pat, lasa grijile deoparte.
– daca e musai sa tragi un pui de somn pe timpul zilei, dormi maxim 30 de minute , inainte de ora 15:00.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

5 trucuri ca sa scapi de insomnie

Lasă un răspuns