7 greseli prin care ne facem rau singuri la nivel mental0 Comments

Publicat in:
Etichete:dezvoltare, dezvoltarea, gandire, ganduri, imbunatatire, mental, personala, psihoterapia cognitiv-comportamentala, psihoterapie, viata

O dezvoltare personala ar trebui sa fie una dintre prioritatile fiecaruia dintre noi. In psihoterapia cognitiv-comportamentala se evidentiaza modul in care distorsiunile cognitive ne afecteaza mai intai felul in care gandim si apoi, pe cale de consecinta, starea emotionala, felul in care simtim si ne raportam afectiv la o persoana, la o situatie sau la o stare de lucruri.

In acest articol vom prezenta tipurile de distorsiuni cognitive, respective felurile eronate in care alegem sa percepem o situatie si sa o gandim. De fiecare data cand experimentezi o stare negativa ar fi bine sa te evaluezi prin prisma acestei liste care iti prezinta cele 7 moduri prin care ne facem rau singuri la nivel mental-emotional.

Dezvoltare personala

Dezvoltare personala

Dezvoltare personala – Gandirea de tipul „totul sau nimic”

Aceasta se refera la tendinta de a-ti evalua calitatile tale personale in extreme, doar in categorii de alb sau negru. Totul sau nimic formeaza baza pentru perfectionism. Te face sa te temi de orice greseala sau imperfectiune pentru ca in cazul uneia sau alteia te vei vedea ca o persoana complet ratata, nepotrivita si fara valoare. Acest mod de a evalua lucrurile este nerealist pentru ca viata este foarte rar completamente intr-un fel sau altul. De exemplu, niciunul dintre noi nu este absolut genial sau totalmente prost.

In mod similar, nimeni nu este total atragator. Absolutisme de acest soi nu exista in acest univers. Daca iti vei forta experientele in categorii absolute vei ajunge sa fii deprimat in mod constient pentru ca perceptiile tale nu se vor conforma realitatii. Vei ajunge sa te discreditezi si sa te amaresti din nou si din nou pentru ca niciodata nu vei putea sa te ridici la inaltimea asteptarilor tale. Termenul tehnic pentru acest tip de eroare perceptuala este cel de „gandire dihotomica”. Vezi totul fie alb, fie negru, – pentru tine nu exista nuante de gri.

Dezvoltare personala – Supra-generalizarea

Cand supra-generalizezi ajungi sa crezi, intr-un mod arbitrar, ca ceea ce ti s-a intamplat o data se va intampla din nou la fel si se va multiplica la nesfarsit in maniera respectiva. Deoarece ceea ce ti s-a intamplat este adesea neplacut te simti suparat. „Intotdeauna, mereu, toate mi se intampla numai mie.” Durerea respingerii este generata aproape in intregime de supra-generalizare.In absenta ei, un afront personal te dezamageste o vreme insa nu poate fi devastator la modul serios.

Daca un tanar timid isi face curaj la o petrecere si invita o fata la dans iar ea refuza politicos pentru ca are deja alte planuri facute in acest sens, el poate gandi si procesa informatia rational sau poate sa isi spuna ca nu va obtine niciodata o partenera de dans, ca nici o fata nu va dori sa fie prietena lui, ca va fi singur si se va simti mizerabil toata viata lui. In gandirea lui distorsionata, el a concluzionat faptul ca daca ea l-a refuzat o data, ea va il va refuza intotdeauna si, pentru ca toate femeile au 100% gusturi identice, va fi refuzat la nesfarsit si in mod repetat de orice femeie eligibila de pe fata pamantului ! O iluzie multiplicata in nesfarsite oglinzi mentale distorsionate.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 18.97 RONDacia plant hormonbalance 45+ 72 cpr flacon


Dacia plant hormonbalance 45+ 72 cpr flacon
HORMONBALANCE 45+ este un produs natural cu un conţinut bogat în fitoestrogeni, recomandat femeilor aflate la menopauză.CE ESTE MENOPAUZA?

Menopauza reprezintă absenţa menstruaţiei pentru o perioadă de timp mai mare de 12 luni şi este caracterizată de modificări hormonale generate de oprirea progre­sivă a producerii de hormoni ovarieni. Perioada de dinain­tea menopauzei, numită premenopauză, poate dura până la 5 ani, în această perioadă apărând dereglări ale ciclului menstrual, bufeuri, sâni dureroşi, uscăciune vaginală, creştere în greutate, stări de anxietate, iritabilitate, depresie etc. Aceste simptome neplăcute sunt diminuate prin substituţie hormonală. Această substituţie poate fi realizată cu hormoni de sinteză -  situaţie în care, de obicei, are loc agravarea afecţiunilor cronice preexistente (boala coronariană  ischemică, infarctul miocardic, hipertensi­unea arterială, migrenele, accidentele vasculare cere­brale, varicele hidrostatice, flebitele şi/sau trom­bozele venoase) - sau cu estrogeni proveniţi din plante. Fitohormonii estrogeni (similari estradiolului 17), fiind lipsiţi de reacţiile adverse ale estrogenilor sintetici, reprezintă o alternativă la terapia cu hormoni de sinteză. Datorită creşterii nivelului estrogenic, plantele cu conţinut ridicat de fitoestrogeni pot realiza un efect de contracarare a modificărilor de degenerescenţă apărute la menopauză, cum ar fi:reducerea pierderii de masă osoasă (osteoporoză) prin inhibarea activităţii celulelor osteoclastice, reducerea procesului de îmbătrânire a pielii prin creşterea activităţii antioxidante, reducerea numărului şi a intensităţii bufeurilor şi uscăciunii vaginale, ameliorarea stării psihoemoţionale etc.Contribuie laContribuie la reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză.ContraindicatiiAfecţiuni datorate excesului de hormoni estrogeni (mastoze chistice, fibroase, mastodinie chisturi ovariene), tumori benigne şi maligne, mamare sau genitale, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.
Administrare


Femei: câte 2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.
Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.


Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină, mărar (Anethum graveolens) – seminţe (125 mg); shatavari (Asparagus racemosus) – rădăcini (125 mg); soia (Glycine max) - extract hidroalcoolic cu 40% izoflavone din semințe  (100 mg); lactoză monohidrat; lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) – rădăcini (50 mg); lipicioasă (Galium aparine) – părţi aeriene (50 mg); trifoi-roşu (Trifolium pratense) – flori (50 mg); dioxid de siliciu coloidal; ulei esenţial de roiniţă (Melissa officinalis) (5 mg). [...] 

Link-uri Sponsorizate

7 greseli prin care ne facem rau singuri la nivel mental

Lasă un răspuns