Atentie la pericolele din casa ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: bacterii, baie, casa, covoare, masina de spalat, pericole, podele

Expertii spun ca bacteriile sunt peste tot in casa si chiar pe corpul nostru, cu toate produsele pe care le folosim pentru dezinfectare.

Nu conteaza de cate ori te speli pe maini, iti speli hainele sau cureti baia. Bacteriile sunt si vor fi mereu acolo, spun expertii de la Universitatea din Arizona, SUA.

Pericolele din casa

Pericolele din casa

Spalarea hainelor in masina de spalat

Potrivit unui studiu realizat la aceasta institutie, spalarea hainelor in masina de spalat poate transfera 100 de milioane de bacterii E. Coli in apa si inclusiv pe hainele tale la urmatoarea spalare.

Profesorul de microbiologie Charles Gerba, coordonatorul studiului, mai spune ca in fiecare articol de lenjerie intima se gaseste o zecime de gram de materii fecale.

Ce este de facut?

Expertul ne sfatuieste sa scoatem imediat rufele din masina de spalat, dupa ce programul de spalare s-a incheiat.

Expertii spun ca intr-un mediu umed, bacteriile se pot inmulti imediat.

Bucataria, mai rau decat toaleta

De asemenea, nici in bucatarie nu suntem in siguranta, deoarece acest loc este mai murdar decat vasul de toaleta, spune specialista Eileen Abruzzo, de la spitalul american Long Island.

Trebuie sa stiti ca si farfuriile murdare si alte recipiente folosite la pregatirea hranei sunt pline de E. Coli si salmonella.

In plus, in baie, atunci cand nu acoperi vasul de toaleta cu capacul, eliberezi in aer materii fecale. Aceste particule pot calatori pe o distanta de 1,8 metri, putand sa contamineze chiar periuta de dinti.

Daca iti cade un obiect pe jos, atunci ar fi bine sa il arunci, caci el este contaminat cu bacterii imediat.

Datele sunt oferite de Roy M. Gulick, seful departamentului de boli infectioase de la facultatea de medicina Weill Cornell, din SUA.

Covorul si podelele umede

In plus, pe covor si podelele umede se gasesc mai multe bacterii decat pe alte suprafete din casa, mai spun specialistii in domeniu. Trebuie sa stiti ca expertii au si o veste buna: bacteriile se ataseaza mai greu de produsele dulci si cele sarate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Atentie la pericolele din casa ta

Lasă un răspuns