Mancatul excesiv: Cum te opresti, daca mananci prea mult si te ingrasi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, excesiv, ingrasat, mancare, oreganism, sanatate

Mancatul excesiv are efecte asupra corpului nostru si totul se vede in kilogramele in plus pe care le avem. In plus, cei care slabesc acumuleaza la scurt timp kilogramele pe care le-au dat jos cu greu.

Specialistii in domeniu spun ca oamenii care vor sa slabeasca permanent trebuie sa lucreze si la partea psihologica a acestei probleme.

Mancatul excesiv

Mancatul excesiv

Marianne Williamson, autoarea cartii „A Course in Weight Loss”, spune ca oamenii care se gasesc in aceasta situatie trebuie sa devina mai puternici din punct de vedere psihologic.

Mancatul excesiv – Tipare comportamentale

Autoarea cartii mai spune ca motivatia psihologica ce a dus la acumularea kilogramelor trebuie inlaturata cu multa rabdare si perseverenta.

Kilogramele in plus sunt rezultatul a doua tipare de comportament si anume:

  • mancatul excesiv compulsiv si
  • dorinta compulsiva de a alege alimentele nesanatoase.

Acestea reprezinta efectele unor traume suferite in viata la un moment dat din trecut, spune Williamson.

Totul tine de inconstient, adauga ea, caci agresiunile pe care oamenii le-au suferit in viata au dus la formarea unui tipar tradus prin consumul excesiv de mancare.

Pentru altii, nu molestarile sau agresiunile suferite au fost motivul, ci traumele de nivel scazut care s-au acumulat in timp.

Expertii sustin ca mancatul compulsiv nu arata decat ca oamenii respectivi au o relatie obsesiva cu mancarea, nu asa cum s-ar crede, ca aceasta ar putea fi o relatie de iubire. O posibila solutie ar fi sa mancam fara sa ne simtim vinovati si sa putem renunta la mancare mai usor.

Semnele negative ale acestei relatii cu mancarea sunt viteza prea mare cu care ne hranim, pofta pe care o resimtim si excesul pe care il facem.

O alta varianta recomandata este ca aceste persoane sa incerce sa se calmeze prin tehnici de respiratie si meditatie, fara a merge imediat la frigider.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mancatul excesiv: Cum te opresti, daca mananci prea mult si te ingrasi?

Lasă un răspuns