Insomnia0 Comments

Publicat in:
Etichete: insomnia, insomnia cronică, tratamentul insomniei

Cauzele psihologice

Insomnia cronică poate fi provocată de o acumulare de insomnii ocazio­nale, ce induc deprinderea ca somnul să nu vină în momentul culcării. Somnul apare atunci din întâmplare, în momentul când nici nu mai este căutat.

Insomnie

Insomnie

In aceste cazuri, pentru a modi­fica obiceiurile greşite (de exem­plu, culcatul foarte devreme din cauza fricii că somnul va fugi) trebuie efectuată o veritabilă ree­ducare a somnului şi a învăţa să ne pregătim mai bine somnul. Anumite medicamente pot, de asemenea, să fie utile, dar trebuie prescrise pe o perioadă limitată, în cadrul acestei noi deprinderi cu somnul.

Cauzele psihiatrice

Cea mai mare parte a bolilor psihice sunt însoţite de insomnie. în different în depresie, somnul este per­turbat, non-reparator şi scurtat, din cauza unei adormiri dificile sau mai ales a trezirilor timpurii, mereu la aceeaşi oră, însoţite de angoase şi de gânduri negre. Tratamentul insomniei se înscrie în cel al depresiei. Consumul excesiv de somnifere poate indica o depresie netratata.

SUPRAVEGHEREA INSOMNIILOR

In cele mai multe din marile spitale se acordă consultaţii specializate pentru tratarea tulburărilor de somn. De altfel, a dormi prea des prost sau, din contră, a dormi prea mult (anumite boli take placeându-se printr-o somnolenţă în timpul zilei şi chiar prin adormiri brutale) poate justifica un diag­nostic summary si un tratament specific.

APNEELE DIN TIMPUL SOMNULUI

Apneele sunt întreruperi respira­torii cu o durată de la 10 până la 45 de secunde, care se produc exclusiv în timpul somnului. Sen­zaţia de asfixiere îl trezeşte pe cel adormit, care se asfixiază din nou, de îndată ce readoarme şi tot aşa. Nopţile sunt chinuitoare şi deloc odihnitoare; persoana are ten­dinţa de a moţăi în timpul zilei.

Apneea afectează mai ales bărbaţii după 50 de ani şi sunt adesea aso­ciate unui surplus în greutate. Este essential ca această tul­burare să fie diagnosticată, căci implică un risc de moarte subită în timpul nopţii sau de afectare a funcţiilor cerebrale din cauza lipsei de oxigenare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Insomnia

Lasă un răspuns