DieteUn comentariu

Publicat in:
Etichete: calorii, cura de slabire, diete, dietele, grasime, scadere in greutate

Diete – Corpul uman este extrem de eficient şi nu are nevoie de multă energie, pentru a se menţine în funcţie. In repaus, de exemplu, atunci când stăm şi ne uităm la televizor, corpul foloseşte doar în jur de 12 calorii pe 500 g de greutate corporală (sau 26 de calorii  pe kilogram).

Aceasta înseamnă că o persoană care cântăreşte 68 de kg va folosi numai aproximativ 1800 de calorii într-o zi. Aceasta reprezintă o eficienţă incredibilă, comparată, de exemplu, cu o maşină. In medie, o maşină poate călători cu 4,5 l de benzină aproximativ 50 de km, ben­zină care conţine aproximativ 31 de milioane de calorii.

O persoană poate alerga pe aceeaşi distanţă cu mult mai puţine calorii consumate. Datorită acestei eficienţe crescute a corpului, este uşor de depăşit apor­tul caloric zilnic necesar şi apare creşterea în greutate.

NECESARUL CALORIC

O masă alcătuită dintr-un hamburger, cartofi prăjiţi şi o băutură neal­coolică conţine în jur de 1500 de calorii – aproape întreg necesarul caloric al unei zile. O dietă ce include trei mese principale pe zi, precum şi gustări, poate aduce până la 4000- 5000 de calorii pe zi. Corpul este forte eficient în ceea ce priveşte sto­carea excesului de calorii sub formă de grăsime, de fapt, este nevoie de doar 3500 de calorii în exces, pen­tru ca organismul să producă apro­ximativ 500 de grame de grăsime. Invers, în schimb, dacă o persoană vrea să slăbească un kg ea trebuie să consume cu 7000 de calorii mai puţin decât este necesar.

Cea mai sănătoasă metodă de a reduce din greutatea corporală este aceea de a combina practicarea regulată a exerciţilor fizice cu reducerea aportului caloric. Poate fi de ajutor şi acordarea unei atenţii mărite tipului de alimente consumate.

Dacă o persoană ar consuma un exces de 500 de calorii pe zi (echiva­lentul unui singur desert) atunci ea ar câştiga 1 kg de grăsime la fiecare două săptămâni.

Au fost concepute diete care au ca scop încurajarea persoanelor să mănânce mai puţin, pentru a scă­dea în greutate, dar imediat ce per­soanele respective îşi reiau obice­iurile alimentare, ele vor începe să se îngraşe iarăşi. Sigura modali­tate sănătoasă de a pierde din gre­utate este aceea ce a consuma mai puţine calorii si de a practica exerci­ţiile fizice. Exerciţiile fizice cresc rata metabolismului (astfel se ard mai multe calorii), dar fac şi ca aceasta să funcţioneze la nivelul mai înalt, pe o perioadă de aproximativ două ore după practicarea lor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diete

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns