Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Dieta alcalina: mananci cat vrei si slabesti

Dieta alcalina nu este utilizata doar in dorinta de a elimina surplusul de kilorgrame, ci reprezinta si un tratament pentru multiple afectiuni (dietoterapie cu alimente alcaline), fiind totodata implicata si in preventie.

Ce este dieta alcalina?

Dieta alcalina

Dieta alcalina se bazeaza pe un consum predominant al alimentelor alcaline.

Astfel este indicat ca 75% din alimentele consumate zilnic sa fie alcaline, iar 25% sa fie acide.

Dieta alcalina – alimentele alcaline

Alimentele alcaline permise in dieta alcalina:

Fructe alcaline:


Legume alcaline

Legume alcaline in dieta lacalina

Condimente alcaline

Cereale integrale


Alte alimente alcaline

Alimente consumate cu moderatie



Este indicat sa evitati preparatele prajite, fainoasele din faina alba (paine alba, paste) si cele care contin mult zahar. Vegetalele sunt indicate a fi consumate crude, in stare proaspata, acolo unde este posibil.

Consumul de apa in dieta alcalina

In dieta alcalina se recomanda sa consumati apa in proportie de 80% din lichidele zilnice. Apa trebuie sa fie la un pH cat mai mare (deci cat mai alcalin), de aceea este recomandat sa achizitionati un filtru de apa pentru bucatarie, filtru care creste si pH-ul apei.

Exercitiile fizice in dieta alcalina

Alaturi de consumul alimentelor alcaline sunt indicate si exercitiile fizice, pentru ca sportul ajuta in eliminarea produsilor de metabolism acizi, in reducerea stresului oxidativ si in cresterea alcalinitatii sanguine.

Pareri despre Dieta alcalina

Daca ai urmat si tu Dieta alcalina, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!