Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Cartofii, recomandati daca vreti sa slabiti

Despre cartofi

Cartofii sunt originari din America de Sud, zona Muntilor Anzi si au fost adusi in Europa de catre spanioli prin anul 1540. In acea vreme, cartoful era considerat toxic pentru om si servea doar ca hrana pentru vite.

Dieta cu cartofi

Fiind luat prizonier in Germania, farmacistul Antoine-Augustin Parmentier descopera cartoful si, odata intors in Franta, in 1763, face tot ce poate pentru ca aceasta leguma sa fie acceptata ca leac al foametei care, pe atunci, bantuia tara.

Populatia insa se opunea inca acestui leac inventat de farmacist.

Parmentier a perfectionat metodele de semanat si a inmultit speciile, obtinand varietatile de cartofi pe care le cunoastem azi. In 1771, Academia de Medicina din Paris afirma ca tuberculul nu este daunator si-l recomanda pentru hrana oamenilor.

Farmacistul Parmentier, sustinut de insusi regele Ludovic al XVI-lea, a intervenit pentru cultivarea cartofului pe terenurile de la marginea Parisului si solicita ca tarlalele de cartofi sa fie pazite ziua ca sa atraga populatia sa le fure noaptea.

Cartofii contin amidon, vitamina C, fibre, proteine si potasiu din abundenta. Mult timp, cartoful a fost ocolit si nerecomandat in curele de slabire, fiind acuzat ca ingrasa, neluandu-se insa, in calcul, felul cum este gatit.

Dieta cu cartofi

Nutritionistii spun ca, daca sunt prajiti in ulei, cartofii contin 300 de calorii la suta de grame. O suta de grame de cartofi fierti sau copti in cuptor contin doar 130 de calorii. De asemenea, chips-urile sunt periculoase, mai ales pentru persoanele care vor sa slabeasca.

Pe langa faptul ca zac luni de zile prin depozite ori rafturile magazinelor, uleiul cu care sunt facute multiplica numarul caloriilor.

Nutritionistii recomanda cartofii, fara nicio retinere, in orice dieta si asta pentru ca tuberculii sunt sanatosi si hranitori, combat ulcerul si sunt un bun cicatrizant.

Una dintre retetele cu efecte miraculoase este urmatoarea, o adevarata bomba de vitamine si minerale, recomandata acum, pe vreme de iarna:

Expertii spun ca pentru a fi gustoasa, salata se pregateste, intotdeauna, cu cel putin doua ore inainte de a fi servita la masa.