Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Alimentele bogate in calciu, recomandate intr-o cura de slabire

Multe persoane sunt convinse ca doar laptele si produsele lactate au calciu in compozitia lor, insa acest lucru nu este adevarat.

Dieta exclusivista, bazata doar pe aceste produse, este intr-adevar stresanta, o adevarata pedeapsa, de aceea e bine sa cunosti si alte alimente care contin calciu.

Alimente bogate in calciu

Alimentele bogate in aceasta substanta te ajuta, in primul rand, sa ai un sistem osos puternic si ferit de osteoporoza la maturitate.

In plus, iti ajuta organismul sa arda mai eficient grasimile, scad colesterolul si tensiunea, intaresc inima si au efect calmant.

Trebuie stiut ca, mai ales la femei, lipsa calciului din organism majoreaza riscul de osteoporoza dupa menopauza.

Iata ce alimente bogate in calciu ar trebui sa consumi daca ai hotarat ca vrei sa scapi de grasimi si, in acelasi timp, sa te mentii sanatos.

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, bogate in calciu, sunt salata, spanacul si urzicile. Si, cum primavara a sosit, foarte curand le poti gasi pe tarabele din piata, care se pot consuma in mancare gatita, ceai sau sub forma de suc.

Portocalele

Portocalele, cele mai iubite, dar si cele mai consumate citrice, contin o cantitate apreciabila de calciu si se recomanda in curele de slabire. Pot fi consumate ca atare sau sub forma de suc, simplu ori in combinatie cu suc de alte citrice.

Un pahar de suc de portocale dimineata inseamna energie, buna dispozitie, chef de viata, spor in activitatea pe care o desfasori, putere de concentrare si de memorare. In plus, datorita vitaminei C, portocalele intaresc imunitatea si devii mai rezistent la bolile sezonului rece.

Migdalele

Migdalele, in afara de faptul ca au in compozitie vitamina E, ideala pentru o piele sanatoasa, catifelata si curata, contin si calciu din belsug.

Alimente calciu

Acestea ar putea fi servite dimineata, la micul dejun, in bolul de cereale sau intre mese, drept gustare, nu mai mult de o mana, dar suficiente cat sa-ti ofere doza zilnica de calciu, necesara pentru functionarea in bune conditii a organismului.

Fasolea

Fasolea nu trebuie desconsiderata si tratata doar ca o mancare a saracului. Leguma este foarte bogata in fibre alimentare, ceea ce asigura o digestie buna, in proteine, dar si in calciu. Fasolea poate fi gatita in foarte multe feluri. La noi, la romani, in perioada posturilor, fasolea este aliment de baza.

Varza

Varza, ca si surorile sale, conopida si broccoli, contine mult calciu, dar si vitaminele A si C, fibre alimentare si este saraca in calorii.

In plus, in zilele noastre, poti consuma varza proaspata, indiferent de anotimp, o gasesti in piata sau la supermarket-uri, sau varza murata, sub forma de salata.