Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Atentie la alimentele infestate pe care le consumati zilnic

In lumina descoperirilor recente, exista multe alimente infestate pe care este posibil sa le consumam zilnic, fara sa stim ce contin.

Citeste mai jos o selectie a acestora si pregateste-te sa infrunti unele adevaruri crunte legate de unele dintre alimentele ce se afla in meniul tau zilnic.

Alimente infestate

Sandvici cu fertilizator

Sulfatul de amoniu este un tip de sare anorganica, folosita la aluat. Astfel, multi producatori de paine il folosesc pentru a obtine acel miez pufos si, spunem noi, delicios.

Cu cat te vei simti mai balonat dupa o masa copioasa, cu atat este mai posibil ca respectivul produs sa contina sulfat de amoniu. In plus, aceasta substanta, combinata cu caramelul, da painii o nuanta maronie.

Pizza cu nisip

Multi producatori adauga in pizza congelata un pic de dioxid de siliciu pentru a impiedica produsele sa se amestece.

Nisipul, insa, intareste aluatul si ii altereaza gustul. Nu se stie inca de ce producatorii nu folosesc o alta substanta in acelasi scop.

Guma de mestecat cu lana

Guma de mestecat este facuta din lanolina, un derivat din lana de oaie. Asadar, obisnuieste-te cu ideea ca mesteci si un pic de lana de oaie.

In plus, un alt ingredient al gumei de mestecat este acidul carminic, cel care da culoarea rosie, fabricat din gandaci zdrobiti.

Ciuperci cu viermi

Ciupercile pot contine viermi de diferite marimi, cam 20 la 100 de grame. In plus, aceleasi alimente ar putea avea si acarieni, asa ca alege cu atentie ciupercile atunci cand mergi la piata sau supermarket.

Alimente infestate

Sushi cu surprize

Si pestele inghetat contine viermi si larve, insa acestea sunt si ele inghetate. In ceea ce priveste pestele proaspat, insa, pericolul este departe de a fi trecut. Bacteriile raman in stomac vreme de 6-7 zile, find insotite de simptomele aferente.

In plus, infestarea cu tenie, de exemplu, dureaza cativa ani. Somonul si codul sunt gazde „populare”, asa ca fii si de asta data atent.

Cenusa de oase

Daca iti bei cafeaua sau ceaiul cu o lingurita de zahar alb, afla ca acesta ar putea contine o pulbere din cenusa de os, folosita pentru a face zaharul sa para mai alb. Compusul este rezultat din uscarea, arderea si macinarea oaselor de animale.

Produse de fast-food din plastic

Pe langa faptul ca produsele de fast-food pot contine numeroase ingrediente de calitate indoielnica, ele au in componenta si o substanta numita azodicarbonamida, fololosita si pentru crearea materialelor plastice.

Esti vegetarian?

Daca esti pasionat de vegetale, trebuie sa stii ca multe dintre produsele din bucatarie pot contine elemente surprinzatoare. De exemplu, borcanul cu unt de arahide ar putea avea si mici creaturi moarte, atrase, probabil, de arahidele folosite in prepararea untului.

Lapte de vaca clonata

In cazul in care iti place laptele sau iti bei cafeaua cu lapte adaugat, afla ca producatorii nu trec pe eticheta daca bautura respectiva provine sau nu de la vacile clonate. Asadar, tot ce se poate sa nimeresti un lapte ceva mai special.