Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Metode de protectie fata de rinita alergica

Febra fanului reprezinta o afectiune care se manifesta prin sinusuri infundate si ochii inlacrimati.
Febra fanului se mai numeste si rinita alergica si nu are conexiune cu febra propriu-zisa cauzata de diverse infectii.

Cu toate acestea, simptomatologia sa include si inflamarea unor tesuturi, care poate cauza majorarea temperaturii corpului. Din punct de vedere al cauzelor care declanseaza aceasta afectiune, cei mai importanti sunt alergenii.

Rinita alergica

Este vorba despre polenul diversilor copaci, polenul ierbii, care fac ca persoanele mai sensibile sa poata prezenta astfel de simptome in clipa cand patrund intr-un mediu in care exista mucegai, praf sau acarieni.

De aceea, este bine sa eviti sa stai in parf sau sa iei contact cu plenul diferitelor flori sau alti alergeni. Aceste particule, daca sunt prezente in corpul uman, fiind inhalate prin respiratie, sunt considerate a fi corpuri straine.

Prin urmare, sistemul imunitar actioneaza in consecinta, eliberand imunoglobulina, iar apoi, histamine.

Care sunt cauzele rinitei alergice?

Medicii sunt de parere ca printre cauzele febrei fanului se afla si ereditatea sau alte alergii care sensibilizeaza corpul uman, precum cele alimentare, insa si fumatul pasiv precum si astmul.

De asemenea, printre simptomele febrei fanului se mai afla:

In cazul in care ajungi sa suferi de febra fanului, pe langa toate acestea, e posibil sa te confrunti cu o oboseala accentuata sau cu o insomnie si sa ai dureri de cap.