Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Dieta Feingold

Dieta Feingold este una speciala, in sensul ca nu este folosita pentru pierderea kilogramelor in plus, asa cum poate ca ne asteptam de la o dieta, ci pentru tinerea sub control a anumitor afectiuni intalnite in special la copii insa si la persoanele adulte, cum sunt hiperactivitatea sau sindromul deficitului de atentie (ADHD).

Este o dieta bazata pe excluderea salicilatilor din alimentatie – acestia sunt de fapt molecule ale acidului salicilic (cunoscut si sub denumirea de aspirina), care se gasesc in unele fructe si legume, dar si in unele alimente, in special in acelea care contin coloranti artificiali, arome sintetice, indulcitori artificiali si unii conservanti.

Dieta Feingold

Se considera ca manifestarile hiperactivitatii se datoreaza si prezentei salicilatilor in alimentatie.

Alimente in dieta Feingold

Iata care este lista de alimente care trebuiesc evitate in prima faza a regimului:

Mere, migdale, caise, fructe de padure, cirese, cui?oare, cafea, castrave?i, coacaze, struguri, nectarine, piersici, ardei, muraturi, prune, prune uscate, stafide, mace?ul, mandarine, ceai, rosii, carnea rosie, margarina, unt, gem.

Evident, in afara de aceste alimente se vor exclude oricare altele ce ar putea contine conservanti, coloranti sau alte substante (uitati-va si eliminati in special nitritul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, propionatul de calciu sau siropul de porumb).

S-ar putea sa va surprinda, insa lista alimentelor permise este destul de lunga.


Printre fructele ce pot fi consumate mentionam:

Alte alimente permise sunt:

In stadiul al doilea al dietei (dupa 2 saptamani) pe lista alimentelor permise se adauga oua, peste, carne de pui.

Desi regimul este relativ restrictiv, raman totusi destule alimente al caror consum este permis.

Criticii acestui regim se refera la faptul ca o familie trebuie sa faca modificari semnificative in modul de alimentatie, ramanandu-i o selectie relativ saraca de alimente ce pot fi consumate si, in plus, totul trebuie gatit in casa, ceea ce mareste semnificativ timpul alocat pregatirii mesei.

Trebuie sa tinem totusi cont si de faptul ca hrana pregatita in casa este cu mult mai sanatoasa si mai plina de nutrienti decat cea gata preparata, dar si de parerea numerosilor parinti ai unor copii hiperactivi, care au constatat imbunatatiri semnificative la finele a 2 saptamani de dieta.

Pareri despre dieta Feingold

Daca ai urmat si tu dieta Feingold, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!