Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Indulcitorii artificiali intr-o cura de slabire

Fie ca scopul tau este de a scadea numarul de calorii pe care le consumi, cu ajutorul unei diete de slabit, sau ca doresti sa mananci mai sanatos, exista o sumedenie de inlocuitori pentru zahar. A intelege aspectele pozitive si negative ale acestui lucru reprezinta primul pas in a face alegerea corecta.

Indulcitori artificiali in dieta

Daca doresti sa scazi cantitatea de zahar si calorii consumate in dieta de slabit pe care o urmezi, ai putea sa te gandesti sa inlocuiesti zaharul cu indulcitori artificiali sau alti substituenti. Fii sigura de un lucru: nu esti singura care a facut acest lucru.

Indulcitorii artificiali din ziua de astazi sunt gasiti intr-o varietate de alimente si bauturi, etichetate cu “fara zahar” sau “dietetice”, inclusiv bauturi racoritoare, gume de mestecat, jeleuri, produse de patiserie, dulciuri, inghetate, iaurturi, si asa mai departe.

Indulcitorii artificiali intr-o dieta de slabit

Indulcitorii artificiali reprezinta substituenti sintetici, dar poti fi derivati de la unele ocurente naturale, inclusiv ierburi, sau chiar si zahar. Indulcitorii artificiali sunt stiuti, de asemenea, ca si indulcitori intensi, deoarece ei sunt, adeseori, mai dulci decat zaharul.

Utilizarea indulcitorilor artificiali

Indulcitorii artificiali reprezinta alternative atractive pentru zahar, deoarece ei nu adauga nici macar o calorie dietei tale. Mai mult decat atat, ai nevoie doar de fractie, in comparatie cu cantitatea de zahar pe care o folosesti, in mod normal, pentru indulcirea unui aliment.

Indulcitorii artificiali sunt folositi pe scara larga in alimentele procesate, inclusiv cele de patiserie, bauturi, dulciuri, budinca, conserve, gemuri, si asa mai departe. In plus, ei sunt foarte populari cand vine vorba de folosirea lor in interiorul casei. Este posibil ca unele retete sa fie modificate deoarece indulcitorii artificiali nu au volum sau calorii, asa cum are zaharul. Verifica eticheta indulcitorilor artificiali pentru a-i putea folosi intr-un mod cat se poate de adecvat.

Unii indulcitori artificiali pot lasa un gust care staruie. Este posibil sa trebuiasca sa experimentezi cu mai multe tipuri de indulcitori pentru a-l gasi pe cel mai adecvat sau combinatia cea mai adecvata.


Posibilele beneficii de sanatate ale indulcitorilor artificiali intr-o dieta de slabit

Un beneficiu este acela ca ei nu contribuie la degradarea dintilor si a aparitiei cavitatilor. De asemenea, te ajuta la:

Controlul greutatii

Unul dintre cele mai importante aspecte privind indulcitorii artificiali este acela ca ei sunt non-nutritivi – practic, nu au nici o calorie. In contrast, fiecare gram de zahar de zahar normal contine 4 calorii. O lingurita de zahar contine aproximativ 4 grame. In perspectiva, considera ca o doza de coca-cola de 333 de grame contine aproximativ 8 lingurite de zahar, insemnand aproximativ 130 de calorii.

Indulcitori artificiali in dieta

Daca incerci sa pierzi in greutate sau sa previi acest lucru, atunci indulcitorii artificiali reprezinta metoda cea mai buna cu care sa incepi.

Diabetul

Indulcitorii artificiali pot fi o alternativa foarte buna pentru cei care sufera de diabet. Spre deosebire de zahar, indulcitorii artificiali nu cresc nivelul de zahar din sange, deoarece ei nu contin carbohidrati. Dar datorita unor ingrijorari, si anume despre cum sunt substituentii de zahar etichetati si categorizati, intotdeauna verifica, impreuna cu doctorul tau sau cu un dietician, modul in care ii vei folosi pe acestia.

Posibilele ingrijorari, privind indulcitorii artificiali, intr-o dieta de slabit

Indulcitorii artificiali au reprezentat un subiect de discutie intens timp de cateva decenii. Cei care ii criticau spuneau ca ei au observat o varietate de probleme de sanatate, inclusiv cancer. Acest lucru se datoreaza din cauza ca, in anii 70, zaharina a fost asociata cu cancerul la vezica, la sobolanii de laborator. Din cauza acelor studii, pentru o perioada de timp, produsele care contineau zaharina aveau, totodata, o eticheta ce continea mesajul “e posibil sa fie periculos pentru sanatate”.

Totusi, de-a lungul anilor, s-au efectuat o sumedenie de studii, in care nici unul nu a gasit o legatura exacta intre zaharina si cancerul la vezica, fiind posibil ca alte alimente ce erau consumate sa fi fost aspectul ce declansa aceasta boala a secolului XXI.