Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Pestisoara, planta folosita in tratamentul bolilor cutanate

Pestisoara reprezinta o specie de planta din randul ferigilor, care apartine familiei Salviniaceae. Este o planta care are o tulpina orizontala, inalta de circa 15 cm, cu frunzele opuse, lungi de circa 3 cm.

Tratament vitiligo

La aceasta planta, axilele foliare sunt de obicei scufundate in apa.

Pestisoara se poate intalni plutind pe suprafata apelor stagnante si lin curgatoare, de mica adâncime, expuse la lumina solara, la ses, mai rar in zona colinara. Este foarte frecvent intalnita in Delta Dunarii.

Aceasta planta se mai foloseste si ca specie decorativa si oxigenanta in acvarii, dar si in bazinele decorative de exterior. Din punct de vedere fitoterapeutic, aceasta planta are calitati vindecatoare, daca este culeasa proaspata.

In cazul in care se va extrage sub forma de tinctura, principiile active se pastreaza in solutia hidroalcoolica timp de un an. Specialistii mai afirma ca aceasta planta se mai poate utiliza si sub forma de suc, imediat dupa stoarcere.

Potrivit expertilor, daca este administrata intern sau aplicata extern, in cadrul aceluiasi tratament, pestisoara se foloseste in bolile cutanate cu depigmentare, cum ar fi acromotrichia sau vitiligo.