Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Remedii naturiste pentru nas infundat

Daca nasul infundat este insotit si de alte simptome, precum dureri in gat, tuse, febra, dureri musculare, oboseala nejustificata, poate anunta o raceala sau gripa.

Este bine sa nu intri in panica, dar nici in prima farmacie care-ti iese in cale.

Nas infundat - remedii naturiste

Incearca remediile pe care natura ti le pune la dispozitie cu atata darnicie – remedii naturiste. Nu dau dependenta si nici nu au reactii adverse.

Inhalatii cu plante aromate

De mare ajutor in asemenea problema iti pot fi inhalatiile facute cu plante puternic aromate, ca menta, busuioc, cimbru, ace de brad, in combinatie sau simple.

Este recomandat ca inhalatiile sa fie facute seara, inainte de culcare, ca sa nu mai iesi afara in aerul mult prea rece al iernii, pentru situatia in care te afli. Inhalatiile te ajuta si in caz ca ai sinuzita.

Bunicii nostri aveau demult o reteta mult mai usoara care ne ajuta in caz de raceala.

Ei asezau pe plita, la infierbantat, tabla pe care vara coceau ardei sau vinete si, cand era destul de fierbinte, presarau pe ea faina de porumb iar noi inhalam fumul si ne era destul de bine. Si astazi se poate folosi cu succes aceasta metoda, in loc sa dai bani pe picaturile de la farmacie care pot crea dependenta, lucru recunoscut pana si de farmacisti.

Zeama de lamaie

Trebuie sa stii ca zeama de lamaie te poate ajuta, de asemenea, sa scapi indata de neplacerea nasului infundat. Daca nu ai nasul ranit pe interior poti pune, cu pipeta, cate una, doua picaturi de zeama de lamaie in fiecare nara.

Nu este tocmai placut dar efectul e imediat si garantat, iar tratamentul este suta la suta natural.

Ceai de galbenele

In cazul in care nasul este iritat pe interior, fa-ti un ceai mai concentrat din galbenele si prepara-ti singur picaturile de nas pentru o zi intreaga.

Nas infundat - Tratament naturist

Amesteca doua lingurite de ceai de galbenele, la temperatura corpului, cu o jumatate de lingurita de zeama de lamaie si pune din acest amestec picaturi in nas de cateva ori pe zi.

Ceapa

Multi oameni stiu ca ceapa serveste doar in bucatarie, la gatitul mancarii. Acestia nici nu banuiesc insa, ce fel de medicament fara egal se ascunde sub invelisul ei.

Sigur ca ceapa are un miros puternic si persistent, de aceea multi nici n-o agreaza, o ocolesc si nu vor s-o consume, dar pentru indepartarea lui exista apa si sapun si apoi, mirosul de ceapa este un dezinfectant excelent.

Zdrobeste o ceapa de coltul mesei si tine-o in dreptul nasului.

Efectul este mult mai puternic atunci cand ceapa este zdrobita decat daca e taiata cu cutitul. In afara de faptul ca taria cepei iti desfunda nasul imediat, ceapa are si un puternic efect calmant si te va ajuta sa dormi bine, sa te odihnesti, asa cum se cere in caz de gripa ori raceala.