Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Dieta rapida – 7 kg in 7 zile

Poti pleca linistita in vacanta, fara povara kilogramelor in plus, daca incepi chiar de maine o dieta rapida, de numai 7 zile. Stiu cum suna: ca in reclamele acelea „stiintifico-fantastice”, care iti promit ca vei slabi hocus-pocus. Si te „convinge” tragand de elasticul din talie al unor pantaloni maaari: „Uite, acum port haine mai mici cu 15 numere!”.

Dieta rapida de 7 zile

Ei, bine, dieta noastra nu are nimic „supranatural” si nu-ti promite sa faca minuni.

Care este secretul?

Ea se bazeaza pe principiile alimentatiei disociate: in fiecare zi mananci un singur tip de alimente.

Fara restrictii cantitative (ca sa nu te infometezi si sa nu-ti dai metabolismul peste cap) si fara sa-ti privezi organismul de nutrienti esentiali pentru bunastarea lui. Timp de 7 zile. Atat! Pana cand iti atingi scopul.

Micul dejun

…este acelasi in fiecare zi: o jumatate de pomelo, o felie de paine integrala si o ceasca de ceai. Pomelo este un fruct exotic, plin de calitati: stimuleaza digestia, este bogat in fier, magneziu si calciu. Si are doar 42 de calorii/100 g.

Ziua 1: LEGUME

Mananci numai legume crude, sub forma de salate. Este indicat sa consumi si legume cu frunze, cum ar fi salata verde, spanacul, cicoarea de gradina sau macrisul – toate aceste plante au un continutul bogat in magneziu, vitamina C si betacaroten, care asigura bronzul superb pe care ti-l doresti in fiecare vara.

Ziua 2: FRUCTE

Consuma numai fructe, cu exceptia bananelor si a strugurilor – fructe prea bogate in calorii (83 kcal, respectiv 73 kcal/100 g). Cele mai indicate sunt curmalele si portocalele. Curmalele au doar 30 kcal/100 g, previn imbatranirea si ajuta organismul sa se pazeasca de afectiunile canceroase. Iar portocalele sunt indicate pentru efectul lor digestiv, diuretic si laxativ.

Ziua 3: LACTATE

La mijlocul saptamanii poti „da iama” in lactate. De orice fel, doar cu o conditie: sa fie degresate. Uita, insa, de frisca si frappeuri! Un ice coffee savurat in timpul zilei poate da peste cap stradania ta din zilele anterioare!

Ziua 4: FRUCTE SI LEGUME

De data aceasta, insa, le poti asocia. Nu uita ca legumele trebuie sa fie crude, iar bananele si strugurii sunt de evitat.

Dieta rapida

Ziua 5: CARNE ROSIE

In sfarsit, ai voie sa mananci carne! Mai exact, carne rosie. Pe saturate. Doar sa nu depasesti 600 g pe zi (ceea ce, oricum, ar fi cam greu, nu crezi?).

Carnea de vita, de porc sau de miel iti va furniza cantitatea de fier necesara pentru buna functionare a organismului.

Ziua 6: CARNE ALBA

Tot carne. Dar de pui ori curcan. Sau peste. Musai preparate la cuptor sau fierte. Nimic prajit! Carnea alba este bogata in vitamina B2 si B12, fier, magneziu, proteine si zinc. “Ratia” este, si de aceasta data, foarte generoasa: 700 g/zi. Incearca sa eviti conservele de ton sau hering in ulei. Te poti delecta, de asemenea, cu fructe de mare sau icre.

Ziua 7: DE TOATE

Acum poti manca tot ce poftesti, insa cuvantul de baza este disciplina. Fereste-te de orice exces – mananca putin si des, fara sa sari peste mesele principale.

Trucuri ca sa slabesti rapid cu dieta de vacanta

Bea cel putin 2 l de apa pe zi, pentru a accelera arderea grasimilor si a-ti hidrata corect organismul.
Evita zaharul pe perioada dietei, deoarece favorizeaza asimilarea grasimilor. Foloseste indulcitori artificiali pentru ceai sau cafea. Desi…
Ca sa te bucuri de savoarea lor, ceaiurile si infuziile din plante medicinale se beau neindulcite.
Singurele condimente care iti sunt permise, pe durata dietei, sunt sarea (cat mai putina), lamaia si piperul.

Tu ce dieta ai mai incercat ca sa arati bine in vacanta?