Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Cum te protejezi de bolile de piele de la piscina?

De multe ori, vara, nu de putine ori se intampla, insa, ca in urma unei zile perfecte de balaceala, oamenii sa se aleaga cu diverse pete, bubite sau iritatii pe piele. Multi se gandesc initial ca i-a ars soarele, ca poate s-au zgariat de marginea bazinului sau chiar ca este vorba de cateva muscaturi de tantar.

Boli de la piscina

Putini constientizeaza ca au de-a face cu bacterii, paraziti si micoze care nu se lasa doborate cu una cu doua si ca au nevoie de un tratament special, in functie de fiecare afectiune in parte.

Intotdeauna poarta papuci, la piscina

Medicii afirma ca printre cele mai frecvente boli cu care se confrunta vara, in ceea ce priveste pielea, sunt problemele la nivelul picioarelor, in special talpile.

Daca oamenii au intrat in toalete la strand si acestea nu sunt foarte bine curatate, ies de acolo cu materii fecale microscopice si urme de urina pe talpile pantofilor.

Acestea se vor lipi de pielea ta si vei intelege de ce este important sa nu stai descult, oricat de curat ti s-ar parea nisipul sau plaja improvizata de la piscina.

Daca nu respecti aceasta regula te vei alege cu infectii micotice care se vor instala in special intre degete, producand mancarimi ingrozitoare care nu te vor mai lasa pentru o perioada lunga de timp sa porti pantofi inchisi, caci la cel mai mic semn de transpiratie al piciorului vei simti ca inebunesti de usturime sau alte senzatii neplacute.


Dermatofitia piciorului va face pielea se se descuameze si sa apara mirosuri urate, iar tratamentul va da rezultate destul de greu, din cauza ca zona respectiva este mai tot timpul umeda, fapt ce favorizeaza dezvoltarea ciupercilor.

Boli de piele sezlong

Medicii spun ca dintre bolile pielii care se pot lua de la stranduri, aceasta chiar este una care se poate preveni cu putina atentie, asa ca mereu raman uimit de neglijenta oamenilor.

Foloseste prosop pe sezlong

Expertii spun ca oamenii nu trebuie sa se aseze pe sezlongurile puse la dispozitie. Dintre sutele de persoane care au stat inaintea ta pe ele, este imposibil ca macar una sa nu sufere de vreo afectiune dermatologica.

Este bine sa folosesti neaparat un prosop cu care sa acoperi locul unde vei sta la plaja. In acest fel vei elimina riscul aparitiei pitiriazisului, o problema destul de pacatoasa, care iti produce patarea pielii in culoarea cafeniu inchis.

De obicei, petele apar in zona abdomenului, dar se pot manifesta si pe restul corpului daca nu se iau rapid masuri de tratament.

De la piscina poti lua inclusiv boli genitale

Dupa o zi la piscina te poti alege si cu trichomonioza, o boala care afecteaza zona genitala, parazitul fiind luat din apa. In acest caz trebuie sa ti se preleve mostre speciale, trebuie facute analize de laborator si, in cazul in care se confirma diagnosticul, vei primi un tratament cu atibiotice.


Iti aduci aminte de copilarie, cand sperai sa devii un mare inotator, pretrecandu-ti ore in sir in apa, ti se intampla sa pleci de la bazin la ore tarzii, cu ochii injectati. Specialistii spun ca asta nu se intampla din cauza oboselii, care te lovea din plin dupa 2 ore de inot continuu, ci din cu totul alte motive.

Boli dezinfectant piscina

Medicul spune ca probabil ai avut de-a face cu o conjunctivita, care se manifesta dupa aproximativ doua zile dupa ce intri in contact cu o bacterie numita Chlamidia trachomatis.

Expertii spun ca asta inseamna ca suferi de o conjunctivita produsa de substantele folosite la curatarea si dezinfectarea apei, atunci cand doza nu este respectata si ele sunt folosite in exces. Corneea se deshidrateaza, se irita puternic si cauzeaza durere destul de mare.

Dermatita de contact se poate lua de la dezinfectantii folositi la piscina

Tot substantele dezinfectante folosite in exces pot duce si la aparitia dermatitei de contact, caz in care pielea se inroseste, apare senzatia constanta de mancarime, iar apoi se pot forma si fisuri in epiderma ori chiar adevarate rani.

Aceasta afectiune mai apare si ca reactie alergica la produse cosmetice, anumite sapunuri dure, colorati, vopsea de par sau parfum.

Alte sfaturi – Ai grija la hainele second hand!

Daca vei folosi haine de la magazinele de tip second hand, ai grija mare, caci ele sunt tratate cu substante puternice pentru a omori eventualele ciuperci, bacterii si paraziti pe care i-ar fi putut avea fostii purtatori, dar nu intotdeauna sunt destul de aerisite si clatite.

In cazul in care se intampla sa cumperi o astfel de haina, spal-o bine, schimb-o in cateva ape si tine-o la aer, afara, macar o zi intreaga, pentru a elimina dezvoltarea unor boli care se poate dovedi destul de pacatoase.