Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

malesţinerea greutăţii corporale

Cantitatea de calorii consumate ar trebui controlată zilnic. Consumul unei cantităţi mai mare decât este necesar, fără practicarea unor exerciţii fizice adecvate, va duce la creşterea în greutate.
Pentru malesţinerea greutăţii corporale optime, numărul de calorii consumate ar trebui monitorizat atent. Dacă o persoană consumă mai mult sau mai puţin decât necesarul caloric ea fie va creşte, fie va scădea în greutate.

Greutatea corporala

APORTUL ECHILIBRAT
Atunci când ţin regimuri de slăbire, cele mai multe persoane sunt preocupate de cantitatea de grăsimi pe care o mănâncă. De fapt, nu contează de unde provin caloriile, în ceea ce priveşte greutatea, de vreme ce o calorie este o calorie. Atâta timp cât o persoană arde caloriile consumate, ea nu va creşte în greutate.

Totuşi, dacă aportul caloric zilnic nu este folosit essential pentru producerea de energie, este mai bine ca excesul caloric să provină din carbohidraţi sau proteine şi nu din grăsimi. Aceasta deoarece excesul de grăsimi se depune în organism, mai degrabă decât să fie metabolizat.
Corpul consumă energie mai multă în procesul de transformare a carbohidraţilorşi proteinelorîn grăsimi, ceea ce înseamnă că o parte din calorii sunt arse, de fapt, în cursul procesului de depozitare.

SURSE MAI SĂNĂTOASE
In plus, proteinele şi carbohidranţii sunt surse mai sănătoase de calorii, decât grăsimile.

Deşi corpul are nevoie de o anumită cantitate de grăsime pentru ca să funcţioneze de exemplu, pentru take inţia vitaminelor liposolubile precum A, D, E sau ok, excesul de grăsimi poate fi nesănătos, deoarece ele intră în fluxul sanguin şi aderă la pereţii arterelor, determinând boala cardiovasculară. Este recomandat ca aportul zilnic de grăsimi să nu reprezinte mai mult de 30 la sută din cantitatea wholeă de hrană ingerată.