Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Toxinele se acumuleaza in colon si cauzeaza boli. Afla ce trebuie sa faci pentru a preveni acest lucru

Colonul are un rol deosebit de important in buna functionare a corpului uman, insa medicii spun ca in cazul in care acesta este intoxicat el poate sa stea la baza afectatii altor organe.

Intoxicarea corpului isi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci si asupra exteriorului. Specialistii vorbesc despre faptul ca in corp exista conexiuni intre organe si parti ale corpului, astefl incat o afectiune la nivelul uneia poate sa provoace dureri in alta parte.

Detoxifierea colonului

Multe organe ale corpului precum ficatul, pancreasul, vezica biliara, stomacul, plamanii, vezica urinara, traheea, laringele, faringele – s-au dezvoltat din tubul digestiv primitiv. Toate organele dezvoltate din tubul digestiv primitiv sunt interconectate din punct de vedere nervos, iar stagnarea toxinelor in colon poate sa afecteze acel organ care isi gaseste proiectia pe acea zona.

Expertii spun ca iritarea unei regiuni din colon, din cauza acumularii de toxine, se poate asocia cu simptome in alta parte a corpului. Astfel se poate explica conexiunea dintre colon si ficatul obosit, durerile articulare, psoriazis sau migrene.

Starea colonului influenteaza sanatatea urechilor si a ficatului!

Tratarea oboselii, migrenelor, durerilor articulare doar simptomatic lasa cauza in pace, iar daca colonul ramane netratat, cu toxinele stagnate acolo, durerile articulare sau oboseala vor persista. Conform specialistilor, o dieta care are drept scop detoxifierea colonului poate sa solutioneze oboseala ficatului, poate determina calmarea durerilor articulare sau chiar disparitia migrenelor.

Ea poate sa contribuie la recapatarea elasticitatii pielii si stralucirii parului, asa ca este foarte important sa iei decizia mentinerii unui colon sanatos pentru sanatatea intregului organism.

Oboseala sau constipatia

Medicii sunt de parere ca mijlocul colonului transvers este legata de hipotalamus, iar in cazul in care aceasta parte a colonului este afectata, absorbtia lichidelor si a substantelor nutritive din alimente este oprita. Cecumul, o parte a aparatului digestiv este legat de glanda pituitara, care are rolul de a regla cantitatea de apa din corpul uman.

In cazul in care vor stagna anumite reziduuri la nivelul cecumului, acest aspect poate cauza aparitia oboselii, a diareii sau constipatiei.

Detoxifierea colonului si problemele cu auzul

Mai sus de valva cecumului se gaseste proiectia urechilor. Iritatia peretilor intestinali in aceasta zona se asociaza cu slabirea auzului, cu durerile de urechi.

Un colon intoxicat poate fi cauza durerilor carora nu le gasim cauza!


Gripa, astmul si colonul

De asemenea, medicii sustin ca legatura dintre gripa, astm si colon este stabilita la nivelul colonului ascendent. Prin acumularea de toxine in aceasta zona se poate cauza aparitia amigdalitei, faringitei, laringitei.

Detoxifierea colonului

Specialistii atrag atentia ca dietele de curatire a colonului sunt indicate in afectiuni ale sistemului digestiv, afectiuni ale pielii, furuncule, acnee, diabet, apendicita, faringita, laringita, amigdalita, bronsita, astm, migrene, nevroza, oboseala, astenie, pentru prevenirea imbatranirii precoce.

Artritele inflamatorii si detoxifierea colonului

Studiile arata faptul ca artritele inflamatorii sau spondilartrita anchilozanta se manifesta in 25% dintre cazurile de boli intestinale inflamatorii. In cartea sa „Dr. Jensen’s Guide to Better Bowel Care”, dr. Jensen scrie despre faptul ca un colon intoxicat poate fi cauza durerilor carora nu le gasim cauza.

Detoxifierea colonului – Durerile de sold

Chiar si o mica o durere la sold si picior se poate datora unui diverticul colonic, iar fiecare portiune din colon se afla in corespondenta cu un organ din corpul nostru. De aceea, in aceste situatii, o cura de detoxifiere cu un supliment cu fibre reduce iritatia peretelui intestinal si mentine tranzitul intestinal normal.

Ficatul si detoxifierea colonului

Functia ficatului este aceea de a transforma substantele care patrund in corpul nostru pentru a hrani celulele. Ficatul are rolul de a neutraliza deseurile rezultate din activitatea celulara, alcoolul si medicamentele.

Daca se vor acumula toxine in colon, acestea pot sa treaca prin peretele intestinal si pot sa ajunga asa in sange. Expertii sustin ca activitatea ficatului este oricum tulburata pe fondul alimentatiei dezechilibrate, al lipsei de miscare, iar un exces de toxine din sange nu face decat sa creasca gradul de oboseala al ficatului.

Ficatul obosit lasa sa treaca in sange substante netransformate, toxine si bacterii nocive, care intoxica organismul. Daca doriti sa preveniti acumularea de toxine in colon si pentru a ajuta ficatul sa curete sangele de deseuri avem nevoie de fibre alimentare, iar in farmacii exista suplimente cu fibre din seminte de in, care curata colonul si ajuta ficatul sa purifice sangele de toxine.

Colon toxic – migrenele

Si migrenele frecvente pot fi puse in legatura cu acumularea de toxine in colon. Mai mult, expertii sunt de parere ca un colon murdar poate afecta puterea de concentrare si poate scadea capacitatea de memorare.