Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Dieta cu mere – silueta de vis, energie si sanatate

Marul, acest fruct cu efecte tamaduitoare, ne ajuta sa slabim cu usurinta si sa ne pastram sanatatea si tineretea intregului organism.

Dieta cu mere

Cura sau dieta cu mere ar trebui tinuta, „de rutina”, o data la cateva luni, pentru ca un mar pe zi tine doctorul departe!

Sfaturi in dieta cu mere

Mancati de cinci ori pe zi

Cei mai multi dieteticieni recomanda 5 mese pe zi din 3 in 3 ore. Infometarea duce la activarea unui mecanism de alarma, care face ca organismul sa acumuleze sub forma de depozite, grasimile. De aceea, dupa o astfel de dieta, se acumuleaza din nou kilogramele pierdute.

Organismul trecut prin stresul foamei, va economisi atunci cand primeste hrana, pentru alte „vremuri grele”.

POTOLITI FOAMEA

Este bine sa aveti mereu in frigider cateva legume si fructe, pentru momentele de foame „chinuitoare”.
Dimineata puteti pregati un platou cu legume curatate si fructe, pe care sa-l pastrati la frigider, pentru a-l avea in orice moment la indemana, pe parcursul zilei.

Beti multa apa

Consumul a doi litri de apa pe zi, se recomanda atat pentru slabit, cat si pentru evitarea constipatiei si mentinerea sanatatii organismului.

Sa nu uitam ca 60% din greutatea unui adult este formata de apa, iar imbatranirea inseamna si o deshidratare importanta, procentul de apa din greutatea totala fiind mai scazut la varstnici.

Ardeti grasimile

O plimbare de 30 minute dupa cina, sau un pahar cu suc de lamaie, baut dupa masa de seara, ajuta la topirea grasimilor, fara mari eforturi. Rezultate minunate se obtin si cu simpla urcare si coborare a scarilor catorva etaje.

Cura cu mere

Metode de „taiere” a foamei

Foamea, mai ales cand este urmarea vechilor deprinderi sau este cauzata de stres, se poate potoli, prin mutarea atentiei spre o activitate placuta, prin consumul unui pahar de apa, sau a unei portii de legume/fructe.

S-a demonstrat ca centrii nervosi responsabili de sete, atunci cand transmit informatii sistemului digestiv, acesta le poate “receptiona” ca senzatie de foame. O persoana deshidratata poate manca mai mult decat are nevoie, senzatia de foame fiind de fapt, o “cerere” de apa.

De asemenea, condimentele iuti, adaugate in mancare, spre sfarsitul mesei, inhiba nevoia de dulce si sporesc arderea grasimilor.

Atentie la grasimile care nu se vad

In cursul unei diete, invatam sa evitam grasimile vizibile: unt, smantana, carne grasa.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca o multime de alimente ascund grasimi care nu se vad decat…pe cantar! In primul rand este vorba de dulciuri si toate produsele cu zahar, organismul transformand excesul de glucide in depozite de grasimi, iaurturile cu fructe, branzeturile si mezelurile.

Marul – nu doar un aliment, ci si un medicament

Marul are un continut bogat de vitamine, minerale, enzime, fibre alimentare si alte substante cu efect antioxidant extrem de puternic.

Au fost identificati multi compusi in coaja merelor, care previn aparitia cancerului.

Marul ajuta digestia, regleaza nivelul zaharului in sange, stimuleaza imunitatea.


Cura cu mere poate fi o excelenta metoda pentru detoxifierea organismului, care va duce si la eliminarea kilogramelor in plus si asta fara o mare cheltuiala.

Dieta cu mere - cura de slabire

In dieta cu mere, se recomanda merele de tara, cat mai putin tratate si cele care au coaja intens colorata (fiind un semn al continutului ridicat de vitamine si antioxidanti).

Merele trebuie sa fie consumate proaspete, nedecojite si la distanta de alte alimente de cel putin 30 minute.

Dieta cu mere

O dieta foarte simpla cu mere, fara intentia de a infometa, ci mai degraba de a revigora si detoxifia organismul, presupune consumul catorva mere inainte de fiecare masa, timp de o luna.

Merele se consuma cu minim 30 de minute inainte de a manca, deoarece in combinatie cu alte alimente, fermenteaza si se pierd proprietatile lor nutritive, fiind afectata si digestia.

Aceasta cura, pe cat de simpla pare, pe atat de complexa este in privinta rezultatelor care se obtin:

• Scadere in greutate, treptat, in mod sanatos, fara infometare
• Mineralizarea si vitaminizarea organismului
• Preventia constipatiei si ameliorarea digestiei
• Preventia diabetului si a obezitatii
• Preventia cancerului
• Scaderea colesterolului si a trigliceridelor

Dieta exclusiva cu mere

Pentru cei care doresc o detoxifiere mai puternica si obtinerea efectelor benefice ale consumului de mere, in scurt timp, se recomanda o dieta mai drastica, ce presupune consumul exclusiv de mere.

Timp de o zi, sau chiar mai multe, pana la o saptamana, in functie de puterea fiecaruia, se consuma doar mere, pana la 3-4 kg/zi, fara alte alimente.

Cura exclusiva de mere este extrem de eficienta contra obezitatii, contra afectiunilor digestive, dar si contra unor afectiuni tumorale.

Dieta cu mere

Pareri despre Dieta cu mere

Daca ai urmat si tu Dieta cu mere, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membri ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!