Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Cum se trateaza infertilitatea cu branca-ursului?

Despre Branca-ursului

Branca-ursului este o planta denumita stiintific Heracleum sphondylium, care creste pe malul paraielor si in locurile umede si nisipoase din zonele montane si submontane.

Branca-ursului

Planta are inaltimea de circa doi metri, are flori albe si frunze mari, crestate adanc, care amintesc oarecum de laba ursului, de la care-i vine si numele.

Aceasta are puternice efecte de stimulare a vitalitatii organismului uman. In scop terapeutic, de la Branca-ursului se folosesc frunzele, florile si semintele.

Cel mai recomandat este ca Branca-ursului sa se administreze sub forma de tinctura care poate fi cumparata de la plafar sau de la magazinele de produse naturiste dar, mai bine, poate fi preparata si in casa.

Specialistii spun ca tinctura de Branca-ursului este un adevarat elixir

deoarece contine substante active care actioneaza simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos si a aparatului cardiovascular.

Cercetatorii care au studiat planta si sustin ca sute de femei au reusit sa ramana insarcinate dupa tratamentul cu aceasta planta si zeci de barbati si-au rezolvat problemele sexuale.

Cum se prepara tinctura de Branca-ursului

Tinctura se poate prepara atat din planta proaspata cat si din pulbere, obtinuta din planta uscata si maruntita, macinata in rasnita de cafea.

Frunzele si tulpinile de Branca-ursului, proaspat culese, se taie marunt si se introduc intr-o sticla sau borcan cu filet, fara a le indesa. Se toarna alcool alimentar de 38-40 grade, vodca sau tuica facuta in casa, cat sa le acopere si se lasa doua saptamani, la macerat, la loc calduros.


Se macina seminte si radacina de Branca-ursului si intr-un borcan cu filet se pun douazeci de linguri de pulbere, peste care se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar de 50 de grade, tuica facuta in casa sau vodca. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de doua saptamani, la loc calduros.

Apoi, se filtreaza, iar tinctura rezultata se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare.

Branca-ursului – in caz de astenie

Tratamentul cu tinctura de Branca-ursului se indica in caz de astenie, ca stimulent general al organismului, ajuta la diminuarea disconfortului creat de menopauza, are efecte afrodisiace, fiind un leac de exceptie contra frigiditatii, impotentei si asteniei sexuale.

Aceasta planta ofera ajutor in caz de osteoporoza, hipertensiune arteriala, infectii urinare, laringita, bronsita, astm bronsic, amenoree, boli venerice si infectii bacteriene.

Se ia cate o lingurita de tinctura de Branca-ursului de trei, patru ori pe zi, diluata intr-o jumatate de pahar de apa. Tratamentul dureaza intre trei si sase luni.

Trebuie sa stiti ca tinctura poate fi folosita timp de doi ani de la data cand a fost culeasa planta.

Branca-ursului – Contraindicatii

Si totusi, branca-ursului este contraindicata femeilor insarcinate si persoanelor hipotensive carora li se recomanda jumatate de doza, in caz ca apeleaza totusi la ajutorul acestei plante.

Este recomandat sa nu se ajunga la supradozare deoarece aceasta produce reactii de tip alergic, hipotensiune si vasodilatatie periferica.