Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Ce poti sa faci daca iti sangereaza gingiile?

Se cunoaste faptul ca practicarea sportului aduce beneficii importante organismului uman. Sportul are avantaje, nu numai pentru inima, ci si pentru gingii, se arata intr-o cercetare recenta a oamenilor de stiinta germani.

In cazul in care mai aveati nevoie de inca un motiv pentru a face sport, aflati ca activitatea fizica are avantaje si asupra dintilor.

Gingii sangerande

In cadrul unei cercetari efectuate de specialistii de la Universitatea din Hanovra, au fost monitorizati 72 de barbati cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani, a caror activitate profesionala impunea statul la birou in cea mai mare parte a zilei.

Imediat dupa ce li s-a evaluat starea gingiilor, s-a observat ca barbatii care practicau in mod regulat o activitate fizica aveau riscuri mai mici cu 40% de a suferi de gingivita in comparatie cu cei sedentari.

O posibila explicatie oferita de specialisti este ca barbatii sedentari au tendinta de consuma mai des produse care dauneaza danturii, precum bauturile carbogazoase.

Expertii spun ca starea gingiilor influenteaza in mare masura sanatatea dintilor.

De asemenea, sangerarea gingiilor este unul dintre simptomele gingivitei, inflamatie manifestata prin tumefiere si sensibilitate la acest nivel. Problemele gingivale pot duce inclusiv la pierderea dintilor, in absenta tratamentului, mai afirma specialistii.