Corpul Uman – Informatii medicale, diete de slabit, boli si afectiuni

Electrocardiograma (EKG), radiografia pulmonara si testul de efort

EKG in repaus la pacientii cu angina este deseori normala, dar poate arata semne ale lipsei cronice de oxigen (ischemie) sau o cicatrice mai veche a unui atac de cord vindecat (infarct miocardic).

EKG

EKG poate arata tulburari ale ritmului cardiac, cum sunt batai premature si tulburarile electrice in egala masura cu cresterea cordului. EKG-ul este un test valoros pentru pacientii cu boli cardiace, dar un EKG normal nu inseamna ca pacientul nu are angina.

EKG-ul facut in repaus poate prezenta urmatoarele anomalii:

Acest lucru poate preveni intarzierile in camera de garda si o externare mai rapida din spital.

In ciuda aparitiei unor analize cardiologice foarte sofisticate si costisitoare, EKG-ul isi pastreaza, in continuare, utilitatea ca fiind singura analiza sigura pentru diagnosticarea unui infarct. Analiza poate indica, deasemenea, prezenta unui infarct nou sau vechi, precum si alte afectiuni asociate.

EKG si Testul de efort

Electrocardiograma (EKG) realizata in timpul unui exercitiu fizic ajuta, de obicei, la diagnosticarea anginei si poate fi folosita pentru interpretarile ulterioare pentru a putea detecta progresarea bolii arteriale coronare.

Testul este foarte util in selectarea pacientilor pentru angioplastie coronara sau chirurgie de bypass coronarian.

Radiografia pulmonara

O radiografie pulmonara este, de obicei, normala la pacientii cu angina dar este intotdeauna anormala la pacientii cu insuficienta cardiaca si este frecvent anormala la cei care au o boala valvulara semnificativa, cardiomiopatie sau boala cardiaca congenitala.