Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

Cercetari si Progrese




Cat de sanatoase sunt sapunurile care contin Triclosan?

Adaugat pe 02 oct. 2015 at 1:01am

Desi sunt apreciate drept utile, sapunurile antibacteriene care au fost realizate pe baza de triclosan, sunt considerate un produs controversat. Aceste sapunuri nu sunt mai eficiente decat sapunurile obisnuite pentru dezinfectarea mainilor.

O echipa de experti coreeni de la Universitatea din Seul a analizat efectele triclosanului, acesta fiind cel mai comun dezinfectant din sapunurile antibacteriene, asupra bacteriilor de pe maini.

Specialistii asiatici au realizat mai multe teste pe circa 20 de tulpini de bacterii: E. coli, Salmonella sau Staphylococcus aureus. La teste au luat parte 16 voluntari adulti, care au fost rugati sa foloseasca atat sapunuri obisnuite, cat…

Cat de nociv este estrogenul?

Adaugat pe 21 aug. 2015 at 1:01am

O cercetare care a fost publicata in Cancer Prevention Research, arata faptul ca estrogenul poate contribui la dezvoltarea cancerului de gat si a cancerului din zona capului, in cazul femeilor tinere.

Medicii care au luat parte la studiu spun ca estrogenul ajuta celulele precanceroase, prin activarea unei enzime, sa se deplaseze in corpul uman si sa se divida.

Ca urmare a acestor teste a reiesit ca estrogenul activeaza o izoenzima a CYP450, mai exact CYP1B1. Expertii sustin ca deplasarea si multiplicarea a fost remarcata numai in cazul celulelor precanceroase, in cazul celulelor sanatoase si a celor canceroase acest efect nu…

Influenta diferentelor genetice asupra dietei si sanatatii tale

Adaugat pe 06 iun. 2015 at 1:03am

Savantii ne anunta ca in viitorul apropiat, oamenii vor ajunge sa consume alimente specifice pentru a preveni bolile la care suntem predispusi. Expertii vor sa descopere o metoda prin care o simpla proba de ADN ar permite crearea unui regim alimentar personalizat pentru fiecare individ.

Nutrigenomica

Care2.com scrie ca nutrigenomica reprezinta un domeniu nou care studiaza felul in care alimentele pot afecta functionarea genelor, urmareste combaterea unor boli precum diabetul, bolile de inima si cancerul. Aceasta stiinta se deosebeste de nutritionism prin faptul ca analizeaza efectul alimentelor asupra fiecarui individ in parte.

Ea studiaza modul in care ADN-ul nostru este…

Virusul marin care iti afecteaza inteligenta

Adaugat pe 01 mai 2015 at 1:01am

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Nebraska si Universitatea John Hopkins din Baltimore din SUA au realizat recent niste teste si au observat ca un virus afecteaza capacitatea intelectuala a oamenilor. Expertii americani sustin ca virusul traieste in mediul marin si provine din alge, iar el poate sa infecteze creierul, asa ca ii poate face pe oameni mai putin inteligenti.

Acest virus poate sa afecteze in mod nociv functiile cognitive si constientizarea spatiala, mai spun savantii din SUA. Virusul se mai numeste ATCV-1 si se trage din mediul…

Memoria persoanelor depresive

Adaugat pe 17 apr. 2015 at 1:01am

Multe persoane care nu au parte de prea multa buna dispozitie au mari probleme din cauza ca sufera de stari depresive, iar acestea au fost deseori asociate cu rezultate mai slabe in activitatile pe care le deruleaza in fiecare zi.

Totusi, savantii au descoperit ca persoanele depresive au un avantaj: sunt mai bune in ceea ce priveste recunoasterea faciala. Oamenii de stiinta din cadrul Ruskin University din Marea Britanie sustin ca aceasta descoperire va fi capabila sa ofere un bun suport pentru imbunatatirea tratamentelor pentru depresie.

Expertii si-au exprimat uimirea asupra faptului ca…

Paianjenii care au capacitatea de a preveni malaria

Adaugat pe 09 apr. 2015 at 1:01am

Anumite afectiuni care fac mari probleme in diferite zone al Pamantului ar putea fi prevenite in moduri inedite. De exemplu, expertii spun ca persoanele care locuiesc in zonele afectate de malarie ar putea combate boala cu ajutorul paianjenilor din specia „Evarcha culicivora„.

Conform datelor unei cercetari citate de BBC, realizata de cercetatorii britanici si kenieni, acesti paianjeni, care pot sa vaneze tantari purtatori ai virusului malariei, sunt atrasi de mirosul sosetelor transpirate.

Savantii din Marea Britanie sustin ca in cadrul testelor au observat ca ciorapii purtati de oameni demonstreaza ca paianjenii, asemenea tantarilor…